Hoppa till innehåll

J.Lindeberg släpper sina första golfskor – fler modeller till våren

Jesper Johansson

J.Lindeberg ger sig in i golfskobranschen. Det svenska klädmärket släpper nu sina första golfskor någonsin samtidigt som de lovar mycket mer framöver.

Få varumärken har haft en lika stor tyngd och föränderlig egenskap som J.Lindeberg på golfbanan. När varumärket lanserades i slutet på 1990-talet var golfmodet enorma slacks och pikétröjor stora nog för den ryska cirkusen.

Helt plötsligt kom här ett varumärke som hade en tajt passform och färger som tog sig utanför den bruna skalan. Jesper Parnevik var ansiktet utåt och han har berättat om den gången han bar ett par J.Lindeberg-brallor innan de var helt klara. Passformen var så tajt att han hade svårt att böja sig för att hämta bollen ur hål.

Mycket har hänt sedan dess. Varumärket har skapat kollektioner för tennis, skidåkning, outdoor och kontoret. Tillsammans med Ecco har de också skapat golfskor tidigare. Kanske var det också då som de fick blodad tand. För nu presenterar klädmärket sina första golfskor helt på egen hand.

Vent 500 heter dojorna som är de första i en rad av släpp vi ser framöver. Om funktionen i de här skorna är bättre än de oböjliga brallorna Parnevik bar är vi tämligen säkra på. Varumärket säger i ett pressmeddelande att man skapat en ny sko som ska vara en förlängning av deras ”expertis och ’signature aestethetics’” till golfskolandskapet.

Företaget säger att man skapat ett exalterande uttryck i högkvalitativa material med funktionalitet bättre än det mesta. J.Lindebergs golfskor ska ge en mix av komfort, funktion och en stil för den moderna golfaren.

”Vent 500 har ett löparskokoncept skapad exklusivt för golf, tillsammans med en 100 procent vattentät sula. Skon är skapad för att ge support, stabilitet och såklart möjligheten att slå 500 yard långa drives”, säger Neil Lewty, Chief Creative Officer – som bevisligen aldrig hållit i en golfklubba då 500 yards är ett avstånd en, max två i världen, har i sig…

Målet enligt J.Lindeberg är att omdana golfskolandskapet. Målet är att alla modeller i den första skokollektionen ska exemplifiera varumärkets designfilosofi utan att stil ska straffas.

Vent 500 har en vattentät ovansida, tejpade sömmar och en yttersula skapad för fint grepp. Det första droppet av J.Lindebergs golfskor, alltså Vent 500-modellen, kommer i två färgkombinationer: svartvit och vit. Men vi kan förvänta oss betydligt fler färgkombinationer framöver, då hela kollektionen lanseras i vår.

De första Vent 500-skorna kommer att finnas i J.Lindeberg-affärer från och med 16 november.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.