Hoppa till innehåll

Adidas släpper klassiska tennisskon Stan Smith som golfskor

Adidas Stan Smith golfskor

Hög tid att uppgradera stilen på banan inför årets golfsäsong.

Padelpandemi i all ära, men glöm för all del inte att tillströmningen av mängder av nya golfspelare under förra året innebar att även golfen var ytterst nära en pandemiklassning.

Många av landets golfbanor har förvisso varit öppna ett tag vid det här laget, men i och med att temperaturerna för första gången i år närmar sig sommarnivå går det att argumentera för att årets första riktiga golfrunda sker lagom till den superröda dagen Kristi himmelsfärd.

Du kanske har stillat golfprylsbegäret genom att köpa ett par nya wedgear inför säsongen – men har du sett över stilen? Närmre bestämt, har du sett över golfskorna? Om inte kanske Adidas klassiska tennissneaker Stan Smith – i golfskoform – kan vara något.

Med Adidas Stan Smiths pinfärska spiklösa golfdojor står du stadigt både på tee och stilmässigt. Skorna är enligt Adidas gjorda av återvunnet material för att minska plastavfallet – en vattentät vegansk ovandel som ska ge ”stöd åt korrekta drives” och en Adiwear-yttersula som ger ”säkert grepp på green och enkla övergångar utanför banan”.

Noterbart är den avtagbara plösens speciella utseende, utformad som en vit kilt. En hommage till dåtidens golfskor som bland annat mästerliga golflegendaren Arnold Palmer burit.

”Stan Smith-silhuetten är känd över hela världen för att vara mångsidig ur en modesynvinkel, så vi är glada att ge golfare samma stil och mångsidighet för när de åker till banan, nu på ett mer hållbart sätt”, säger Masun Denison, global skochef på Adidas Golf.

Adidas Stan Smith-golfskor finns tillgängliga i Stan Smiths ursprungliga färger vitt och grönt och finns bland annat att köpa hos Zalando för 1 095 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.