Annons
Annons

dricka-ol

En del affärsidéer är verkligen inte så genomtänkta.

Hemsidan Kickstarter finns till för att entreprenörer ska kunna samla in pengar till sina affärsidéer. Men vissa projekt är så usla att de inte lyckats få in ett endaste öre. Här är de fem bästa!

Annons

Vill du upptäcka fler? Besök kickended.com/archive

 * * *

1. Jag dricker öl – ni betalar!

kickended_aussiepub

En mycket törstig och ambitiös entreprenör sökte motsvarande 160 000 kronor för att resa runt och testa Australiens alla pubar – för att hitta den bästa, och skriva en bok. Och dricka öl! Jättemycket öl!

Gilla Cafe.se på Facebook

De som donerat generöst till The Greatest Aussie Pub skulle dessutom få chansen att vara med vid ett testtillfälle. Det stora antalet etablissemang att besöka skulle visserligen kunna bli ett problem, men med dina pengar skulle det gå!

Ville ha: 25 000 australiensiska dollar

Fick: 0

 

2. Alla är Miss Ohio!

kickended_ohio_beauties

Med ett fotoboksprojekt ville en glad amatörfotograf (enligt sig själv duktig och med en bra kamera) motarbeta den påstått utbredda fördomen att kvinnor från Ohio skulle vara “feta, fula eller bara alldagliga”. Behjärtansvärt projekt!

Men Kickstarter-annonsen länkade till fotografens Facebook-sida – som visade en kraftigt överviktig person vars bilder dessutom var riktigt undermåliga.

Ville ha: 10 000 dollar

Fick: 0

 

3. Betala för Hollywoodskvaller

kickended_hollywood_through_the_back_door

Ytterligare ett bokprojekt: Hollywood Through the Back Door, om att leva och jobba i underhållningsbranschen. Den var dock för dålig i sitt nuvarande skick och behövde skrivas om av ett proffs, för ungefär en månadslön.

Som tack skulle författaren kunna ringa upp dig och berätta en liten anekdot om din favoritlegend från Hollywood. Om du var ett fan av Bette Davis skulle det vara extra praktiskt eftersom författaren kunde många historier om just henne.

Ville ha: 3 500 dollar

Fick: 0

 

4. Skänk mer, få mindre!

kickended_where_others_cant

Een brittisk biokemist annonserade att han skrivit självhjälpsboken Where Others Can’t, You Can. Men inte hade råd att trycka den, eller ens göra ett omslag, varför han bad internet om finansiering. Han lyckades dock inte förklara innehållet mer än att det gäller att vara positiv och tro på Gud.

Affärsidén var desto smartare: ju mer du betalade, desto dyrare blev böckerna. För minimibidraget 10 pund skulle du få en bok, för 25 pund två böcker, för 50 pund tre böcker, och för 500 pund eller mer fyra böcker. Tyvärr nappade ingen.

Ville ha: 1 000 pund

Fick: 0

 

5. Skicka (jättefula) vykort till den du älskar

kickended_daily_dose_of_love

Den här entreprenören hade en superkärleksfull affärsidé: betala för att skicka digitala vykort till din älskade! Varje dag, året om – Daily Dose of Love hette det hjärtevärmande projektet. Problemet: bilderna var extremt fula, och skulle kanske uppfattas mer som ett skämt än som en kärleksförklaring.

Eller skulle du betala för den här romantiska hälsningen?

Ville ha: 800 dollar

Fick: 0

 

Mats Rydström

Läs också Potatissallad för 400 000 kronor och 10 andra Kickstarter-projekt som aldrig borde blivit verklighet.

 * * *

 

Mer om teknik:

7 Nokia-telefoner som ger oss en riktig nostalgichock

Här är låtarna på Spotify som ingen någonsin har lyssnat på

Mer än en tredjedel av spelen på Steam har aldrig spelats

 

Annons

Dela (8)
Tweeta

Annons


Laddar