Annons
Annons

Japanska orterna som har världens bästa puder

Den som tar sig ända till Niseko och Kiroro belönas med varma källor, fantastisk mat och sanslöst mycket snö.

Tobias Ivarsson

 

japanprincehotel

Boende

Yumoto Niseko Prince Hotel Hirafutei

Niseko Prince är ett trestjärnigt hotell bra beläget i Hirafus övre by mellan busstationen och en av nedfarterna ner till byn. Hotellet har en fin onsen där du kan sitta i en av de varma källorna och blicka ut över pisterna efter en hård dag på berget.

Annons

 

japangyubar
Baren

Gyu bar

Nisekos hemligaste bar gömmer sig bakom en liten vendingmachine mot en husvägg. Men när du väl öppnar den 1,5 meter höga dörren möts du av värme, vinyl och whiskydrinkar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Gå cirka 250 meter ner mot de lägre delen av byn vid trafikljusen. Titta till höger. Där är baren!

 

japankiroro
Åkningen

Kiroro

Niseko är platsen du ska bo på, men den bästa åkningen hittar du i Kiroro, en skidort som flyger lite under radaren men är lätt att nå om du har hyrbil (dryga 90 minuter). Här finns det egentligen ingenting utöver skidsystemet, så hit hittar inte så många turister och alla japaner håller till i pisterna. Perfekt för den pudertörstande.

Kiroros anläggning ligger över två bergstoppar och erbjuder 21 nedfarter, en snowpark och en lång puckelpist för den som har tecknat en rejäl reseförsäkring.
Du hittar lättilgänglig orörd snö inte så långt från liftarna under hela dagen. Ibland även någon dag efter ett snöfall. Har du med dig stighudar så kan du vandra upp på någon av topparna i närheten.

Åkningen i Kiroro är inte speciellt brant. Det är bra med tanke på den sjuka mängden snö som kommer där. Då är det inte lika vanligt att det går laviner. Men kom ihåg att alltid packa med dig en ABS-rygga, spade, sond och transceiver.

 

japansushi
Maten

Yotei maru

När du sitter i bilen på vägen hem från Kiroro till Niseko är det nästan ett måste att stanna på Yotei Maru Sushi i Kutchan. Det är en klassisk sushi train-restaurang där halva delen är en bar och andra halvan är bås med bord vid sidan av bandet.

Sushin då? Världsklass!

 

japanncaonsen
Turisttipset

Spa-natt på flygplatsen:

Flygen hem går relativt tidigt. Gå inte upp i svinottan eller checka in på dyra hotel. Spendera natten på onsen. För lite mer än 3 000 yen (cirka 200 kronor, då ingår frukost) kan du få en natt på flygpatsens onsen. Ta en massage och bada i varma källor. Sen är du utvilad hela resan hem.

 

japanhenrik
Proffstipset

”Roadside är riktigt kul i japan”

Henrik Windstedt, friåkarproffs:

– Roadside är riktigt kul i Japan. Bergen, eller snarare kullarna, runt Sapporo och Niseko bjuder på många snirkliga vägar. Det är bara att hitta en parkering, ta på sig stighudarna, vandra upp och sen åka ner. Åken är inte de längsta men det är ofta grym snö och något man bör testa. En viktig sak är att du har koll på förbudszonerna längs vägen. Roadsideåkning är inte tillåtet överallt men bjuder på bra åkning om man är villig att gå lite.

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar