Hoppa till innehåll

Jimmy Durmaz gör som Beckham – väljer H&M-favoriter

Markus Thunberg

H&M i Sverige låter fotbollsproffset Jimmy Durmaz välja sina favoritplagg i höst. Det blir smala jeans, stiliga skjortor – och höstens härligaste färg gul.

Efter internationella stjärnor som David Beckham och The Weeknd är det nu dags för den svenske fotbollsspelaren Jimmy Durmaz att välja sina favoritplagg för H&M. När Café träffar Jimmy Durmaz i Toulouse berättar han mer om att gå i David Beckhams fotspår, sina långa koftor och varför han har så svårt för jeans.

– H&M kontaktade mig, drog vad de ville göra och det kändes som en fet och häftig grej, jag gillar kläder och H&M är ändå ett stort varumärke i världen. Jag fick komma dit och välja ut vilka grejer som var mest min stil, säger Jimmy Durmaz.

I ”Selected by Jimmy Durmaz” har fotbollsspelaren valt ut vad han tycker är ”preppy sportswear”, alltså stiliga men sportiga kläder. Färgerna går i grått, blått, beige och gult.

– När det kommer till vardagskläder väljer jag bort för mycket färger men jag gillar inte att hålla mig till en stil. Det är roligt att man aldrig vet vad jag kan komma i för kläder, säger han.

Jimmy Durmaz i Toulouse.
Jimmy Durmaz på en bänk under Cafés intervju i Toulouse.

Bland plaggen finns smala jeans, skjortor och stickade tröjor.

– Egentligen har jag svårt för de klassiska blåa jeansen som folk går runt i hela tiden, det blir för tråkigt för mig.

Menar du att det är för svennigt?

– Nä, jag ser det mycket utomlands också. Det kanske är färgen blå som jag inte gillar.

Vilken är din stilförebild?

– David Beckham. Han passar i allt, den jäveln. Där har du en som jag gillar, han kan gå från kostym till något skitigt och ändå se bra ut.

Och nu gör ni samma H&M-kampanj.

Jag kollar mycket på honom, det ska jag ärligt säga. Det är extra kul att han också varit med i H&M, båda har varit fotbollsspelare, och båda har gjort H&M haha.

Han är en flitig gäst på världens modeveckor, är det något för dig?

– Såklart. Jag gillar det. Nu har jag gjort ett par modegrejer, sedan får vi se hur långt jag kommer eller hur många jag inspirerar.

Har du ett stiltips till svenska folket?

– Håll det enkelt, håll det simpelt. Det räcker med ett par enkla byxor för att se cool ut. Du behöver inte försöka för mycket, när man försöker för mycket kan det enkelt bli fel.

Vad är det värsta du haft på dig?

– Jag hade ofta långa koftor, de var poppis ett tag. Det skulle jag inte ta på mig nu. Eller det skulle jag kanske om det är rätt stil, men det är skillnad på de jag hade då och skulle kunna ha nu.

Under eftermiddagen lade Jimmy själv upp den här bilden på Instagram där han skriver att han är hedrad över samarbetet.

https://www.instagram.com/p/Bm0XfGfnheH/
Jimmy Durmaz i H&M:s blå skjorta.
Jimmy Durmaz klär på sig en blå skjorta från H&M-samarbetet.

Jimmy Durmaz inspekterar bilderna från H&M-fotograferingen.
Jimmy Durmaz inspekterar bilderna från fotograferingen.
Jimmy Durmaz på container.
Jimmy Durmaz fick sitta på en container under fotograferingen.
Jimmy Durmaz i jeans med boll.
Jimmy Durmaz fick också trixa med en boll.
Jimmy Durmaz i gul tröja.
Jimmy Durmaz i säsongens härligaste färg – gul.

Jimmy Durmaz favoritplagg finns i svenska butiker och på hm.com från 6 september. I samband med kampanjstart och en vecka framåt kan kunder lägga till några kronor på sitt köp i svenska butiker till förmån för den ideella organisationen Locker Room Talk – H&M kommer sedan att matcha totalsumman och donera lika mycket som kunderna har bidragit med.

Håll utkik på Cafe.se och i magasinet för en längre intervju med Jimmy Durmaz.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.