Annons
Annons

J-O Waldners OS-minnen: ”Man kunde ta någon bira för att fira på väg hem på cykeln”

J-O Waldner om mat- och dryckeskulturen inne på OS-byn.

Olle Arnell

jo-waldner-os

Det evigt gröna pingisträdet deltog i fem OS och vann guld i Barcelona 1992. Vi frågade honom om de bästa minnena vid sidan av pingisbordet – nämligen där det äts, dricks och kvart-i-tre-raggas.

Går det att få tag på alkohol?

Annons

– Inte i OS-byn, alls.

Finns det någonstans att fira i OS-byn eller går man ut på stan och firar?

– Då man sig borta från byn. När jag vann i Barcelona hade man någon cykel så då kunde man stanna till på tillbakaresan och ta någon bira för att fira.

Gilla Cafe.se på Facebook

Existerar room service?

– Det fanns aldrig någon room service, vad jag minns. Jag kommer ihåg basketspelarna, de som var oerhört stora i sina sporter bodde direkt på hotell, men då tycker jag man tappar hela grejen med OS. Under OS 2008 hörde jag från de svenska spelarna att de träffat Messi men han kunde ju bara vara där i en dag i OS-byn för han fick för mycket uppmärksamhet, så han var tvungen att flytta fast han inte ville det då.

Apropå dryck: finns det någon kvart-i-tre-raggskultur?

– Nja, man är så inne i sin sport. Men det är klart, det gick alltid rykten om idrottsmän som kanske var där för att sola och ha det bra, men de blev väl inte uttagna några fler år heller. Jag var alltid där för att tävla om medaljer, det andra kan man väl fixa när man är i Stockholm.

Mer läsning!

DiCaprio har en dubbelgångare – och han tog nyss silver i OS i Rio

 

Annons

Dela (97)
Tweeta

Annons


Laddar