Hoppa till innehåll

Så får du en hälsosam relation – 5 sätt som förbättrar ditt förhållande

Ida Gustafsson

Investera i din relation och gör 2017 till ett kärleksfullt år.

femrelationsmalfor2017

En hälsosam relation kommer inte av sig själv, utan det kräver tid och omsorg – från båda håll. Och varför inte inleda 2017 med ett par mål för just ditt förhållande. Här är fem saker som kan stärka ditt förhållande.

Förbättra er kommunikation

Förmågan att lyssna och förstå, att ta upp känsliga saker eller otillfredsställda behov på ett konstruktivt sätt är erfarenheter som du får med tiden. Genom att ständigt diskutera och prata om saker som upplevs som problem utvecklas kommunikationen över tid. Så ge dig själv tiden att fokusera på att prata igenom relationen med din partner.

Bekräfta varandra varje dag

Genom att berätta för din partner hur mycket han eller hon betyder för dig kan göra er relation starkare. Men att bara visa uppskattning för de små sakerna han eller hon gör kan räcka långt!

Schemalägg ”skärmfri tid”

Efter jobbet och alla måsten är det lätt att sjunka ner i soffan med telefonen i handen. Men bestäm tider med din partner där ni på förhand kommer överens om att vara telefonfria, på så sätt kan ni fördjupa era konversationer. Och genom att ni umgås på detta sätt visar ni varandra att ni värdesätter varandras tid och sällskap.

Avsätt tid för er relation

I en vardag med jobb, hem och barn kan det vara svårt att få tid till varandra. Att då avsätta tid när du och din partner kollar av läget med varandra, hur han eller hon känner kring olika saker, om det finns eventuella problem samt saker som du eller din partner vill förbättra framöver. Genom att göra detta så hamnar ni i fas med varandra och undviker att det inte finns något osagt mellan er som kan växa till stora problem framöver.

Fokusera på dig själv

Under året kommer det hända mycket, det kommer emellanåt att bli stressigt och svårt att hinna med allt. Men om du tar hand om dig själv , motionerar, sover tillräckligt och vågar be om hjälp blir livet och vardagen lättare att hantera. Och då får din partner även vara med dg när du är ditt bästa jag.

Källa: Huffington Post. Artikel först på Femina.se

Credits
Foto:: Shutterstock

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.