Jogga och få gratis öl – nej, det är inte för bra för att vara sant

Kör vi.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-02-22 14:54  |  Lästid: 2 minuter

Löpning är onekligen en givande motionsform. En uppenbar nackdel med jogging är emellertid att det är svårt att dricka tillräckligt mycket öl medan man springer (ölen skvalpar och skumkronan blir förstörd etcetera). Nu står dock sneaker-jätten New Balance för ett lovvärt initiativ som åtminstone för de båda aktiviteterna, löpning och öldrickande, ett steg närmare varandra.

New Balance pub i London.
Exteriören på New Balance löpningspub, The Runaway, i centrala London.

I samarbete med löpningsappen Strava slår de upp dörrarna för The Runaway Pub där den enda valutan som godtas i baren är löpkilometer. Allt törstiga motionärer behöver göra för att lägga vantarna på sina hett efterlängtade pints är att lämna in sin löpta distans i baren. Rent konkret kommer appen att erbjuda fyra olika löputmaningar på mellan 10 och 21 kilometer. Klarar man 50 procent av utmaningen kan man ”byta in” det mot två gratisöl var till sig själv och en vän medan en helt avklarad utmaning renderar i tre öl var.

Ju fler löpnings-challenges man genomför, desto fler gratisöl kan man dricka.

Puben har också en gym-sektion så att man kan värma upp innan man kliver på det seriösa drickandet.

The Runaway Pub håller öppet fram till april och är belägen i London, vilket kanske är en aning långt för de flesta av Cafés läsare (de finns trots allt utmärkta lokala alternativ för att avnjuta en stor stark – Dovas, Lion Bar, O’Learys, Harrys, ja, möjligheterna är snarast oändliga). Men för den som till äventyrs är sugen på att springa hela vägen till puben i London är adressen angiven nedan.

The Runaway Pub
64-68 Charing Cross Road,
London, U.K., WC2H 0HR,
England

Inspo och kredd: Sole Collector

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-02-22 15:06