7 sköna springlopp (för dig som gillar vin och sprit)

Sju klassiska tävlingar som kombinerar löpning med dryck.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-05-02 10:15  |  Lästid: 2 minuter

Krävande lopp som också bjuder på smakfulla dryckesupplevelser – eller bara knäppa jippon för alkoholromantikern? Strunt samma, här är sju klassiska tävlingar som kombinerar löpning med dryck.

Medoc Marathon (Bordeaux, Frankrike)

En riktigt klassiker i sammanhanget. Folkfest, maskerad och vinbonanza på en och samma gång.

Napa to Sonoma Wine Country Half-Marathon (Kalifornien)

Ett halvmaraton genom hjärtat av det kaliforniska vinlandskapet, där du springer bland natursköna vingårdar och blir serverad vin och andra delikatesser av producenter längs vägen. Oerhört populärt, så gäller att vara ute i god tid om du vill delta.

The Great British Beerathlon (London)

Überbrittisk tävling där du ska springa 5 miles (drygt 8 kilometer) och under den sträckan dels dricka fyra pint bärs, dels klara av ett gäng ”slobstacles” – det vill säga rejäla portioner mastig brittisk mat. Knäppt? Ja! Kul? Garanterat!

Beer Mile World Classic (London)

En tävling som går av stapeln på löparbanan, och reglerna är enkla: fyra varv, fyra öl. Ölen måste vara på minst 5 procent – och den som skulle råka spy straffas med ett extra varv.

Beer Lover’s Marathon (Liege, Belgien)

Ett fullängdsmaraton (42,195 kilometer) som ändå är hyfsat seriöst. Maxtiden för att ta sig i mål är sex timmar och trettio minuter, och under loppet får du möjlighet att testa ett femtontal olika belgiska öl under vägen.

The Dramathon (Speyside, Skottland)

Finns i flera olika varianter: ett fullångt maraton, en halva och en tiokilometare. Upplägget är dock det samma: loppen går mellan ett antal destillerier i området Speyside i norra Skottland. Utan tvekan en magisk naturupplevelse, och dessutom såklart ett tillfälle att smaka en massa god whisky.

Istrian Wine Run (Kroatien)
Kroatien är ett superspännande vinland, och det här loppet (maraton, halvmaraton eller ett ”relay race” är ett lysande sätt att både få sig en utmaning och på samma gång upptäcka detta grymma vinland!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar