Hoppa till innehåll

”Jag tror stenhårt på små tajta herrbadbyxor i sommar” – Johan Hurtig reder ut samtiden

Johan Hurtig Wagrell med frilagda speedos, Håkan Hellström och en bakgrund av hallon.
Johan Hurtig Wagrell
Johan Hurtig Wagrell

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Denna här gången: Johan Hurtig Wagrell, komiker och ny bloggare på Café.

KÖR


Tummen upp

I coronatider har det blivit många dåligt filmade mobilhälsningar från sysslolösa fotbollsspelare, nästan samtliga med gesten ”tummen upp”. Så enkelt, så tydligt, så anspråkslöst. En gest to rule them all. Jag älskar den!  

Skapande

Var inte låst vid THE MAN! Ta befälet och gör något själv. Det kanske inte blir bättre men jag lovar roligare. Jag har till exempel gjort en egen Youtubespecial: Gratis standup med Johan Hurtig Wagrell som du gärna får titta på, och nu funderar jag på att börja koka egna doftljus.

Speedos

Tror stenhårt på små tajta herrbadbyxor i sommar. Det är det naturliga nästa steget i modevärldens ständiga omvärdering av förbjudna plagg. Men det ska vara ganska bred sida på dem, inga tangagrejer. Funkar också, tvärtemot vad många tror, perfekt även till mjuka magar. Allra bäst är looken med något på överkroppen så det ser ut som om man inte har några brallor alls.

Kulturkonsumtion

”Virussmockan” (är jag först med det kvällstidningsordet?) har fuckat ordentligt med världens kulturproduktion, och då känns det än viktigare att ta del av allt bra som redan finns, gärna mot betalning. I skrivande stund vet jag inte när det är premiär för den efterlängtade filmatiseringen av How to Build a Girl, så varför inte börja med Beanie Feldsteins förra skådissuccé, otroliga komedin Booksmart? Som en woke Superbad med självdistans.

Fransk house

Vad får man om man blandar Caribous shufflestänkare Ravi med min Crydamoure-tatuering på underarmen och sprinklar lite skohornat kontextualiserande över alltsammans? En fransk house-revival såklart! Dansmusik filtrerad genom en telefonlinje är ljudet av sommaren 2020.

AVVAKTA


40-årskriser

Jag fyller 39 i sommar och det har jag inga problem med. Inga! Fan, jag ser själv hur den tidigare meningen OSAR av självbedrägeri. Aja, ännu störigare är att vad jag än tar mig för nu så tolkas det som en åldersnoja. ”Kokar du egna doftljus? Lite 40-årskris va?”, ”Ny frisyr? Har du 40-årskris eller?”, ”Fyller du 40 nästa år? Vilken 40-årskris-grej!”

Hallon

Otroligt gott bär, men ÄR det någonsin värt de förhatliga flisorna av frö i tänderna?

Håkan Hellström

Vet inte vad som är tröttast när det gäller rockmusikens Zlatan 2020: att vara förbehållslöst tonårstaggad eller positionerande negativ? Jag väljer mittenspåret, avvakta tills han går in i sin tjocka period.

Korta byxor

Juryn (jag) är fortfarande ute på den här faktiskt. Det har ju blivit EN DEL croppade byxor på killar den senaste tiden så egentligen är det dags för vidd och längd. Men samtidigt är det sjukt snyggt och passar bra till många somrigare skor – plus att vi inte har så många bara anklar-kompatibla veckor här i Sverige. Ska vi säga att vi parkerar den och kompromissar med korta, men lite vidare byxor?

STOPP


Ringklockor på cyklar

Varför låter de så jävla aggressivt? Skrämmer ju ihjäl folk. Som om man skulle gå bakom någon och plötsligt vråla ”UNDAN, KÄRRING!”

Fotovästen

Är du Robert Capa? Är du på fotouppdrag på Omaha Beach? Nej, jag tänkte väl det. (Och nej, det räknas inte om du menar Södermalms-baren ”På fotouppdrag på Omaha Beac” som jag antar finns.)  

Åsiktsspridning

Kanon att du har tänkt ut en åsikt som du låtsas är din. Grattis verkligen. Men vad sägs om att hålla den för dig själv? Sen stannar vi där innan du hinner göra dig lustig över att jag ställde upp på det här formatet. Under denna rubrik sorterar också ”säga något viktigt”. Gör inte det.

Läs Johan Hurtig Wagrells blogg på Café!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.