Junior Brielle släpper ny singel – “Vi ger varandra otroligt mycket kritik”

Junior Brielle släpper nya singeln "VM 94" – Café passade på att försöka lära känna Östersunds Gallagher-bröder lite närmare.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-10-12 11:44  |  Lästid: 3 minuter

Svenska brödraduon Junior Brielle slog ned som en Macbook i ett golv i våras när man gjorde just det, kastade en Macbook i golvet alltså. Det var duons The Tough Alliance-aktiga liveshow och smäktande poprefränger som fick Fredrik Strage att skriva en febrig krönika om bandets spelning i Stockholm i våras, och sedan dess har man på kort tid hunnit bli Sveriges stora indiepop-hopp.

I dag den 12 oktober släpper bandet sin nya singel VM 94, komplett med textrader ur Karin Boyes dikt I rörelse – nuförtiden mest känd från skolavslutningar, reklamfilmer för bilar och, naturligtvis, förbandskaptenen Tommy Svenssons uppläsning inför åttondelsfinalen mot Saudiarabien 1994. En kulturgärning av Junior Brielle således att appropriera Boyes klassiska dikt från tyska biltillverkare.

Vi bad Gabriel och David Röhdin från Junior Brielle att svara på vårt frågeformulär för att få reda på mer om brödraduon, mer från bandet utlovas också i vårt kommande novembernummer.

Hur är eran familjemiddag?
– Våra föräldrar bor i Brunflo utanför Östersund och vi bor i Solna, men vi åker såklart hem över jul och på somrarna. Vi har även två bröder till som bor i Uppsala som kanske dyker upp. Vår mamma är väldigt bra på att laga mat, en mästarinna. Pappa brukar bestämma vilken Van Morrison-skiva som ska spelas. Det serveras Chicken Diablo och glass med hjortronsylt till kaffet.
Efter middagen brukar dom gamla Brunflobusarna dyka upp och stöka i några timmar.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– De 15-åriga versionerna av oss hade absolut inte tagit råd från dagens oss. Det är nästan omöjligt att överföra visdom till någon genom ord. Alla motgångar och all ångest har varit nödvändig för att kunna orka med alla motgångar och ångest som komma skall. Det får bli något praktiskt i sånt fall. Hur man tar ett halsbloss typ. Eller hur man skriver en bra låt.

Vems råd följer du slaviskt?
– Ingens. Men vi brukar spetsa öronen när Jakob Kullberg i Studio 2007 pratar om musik i alla dess former.

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet?
– En varm vinterjacka inför helvetesvintern som står för dörren. Skulle behöva en ny elbas också. Lånade den vi spelar på nu för snart ett år sedan, tror att Kalle vill ha tillbaka den snart. En lägenhet hade också varit bra.

Vilket är ditt favoritgift?
– Det är nog alkohol. Billig fatöl.

Vad gör du när du får kritik?
– Vi ger varandra otroligt mycket kritik. Konstant, dagligen. Oftast Junior Brielle-relaterat. Man försöker väl känna efter ifall det finns någon sanning i kritiken och åtgärdar sedan sitt beteende ifall så är fallet. I övrigt är vi omringade av ja-sägare.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av?
– Popdrottningen Beatrice Eli. Hon syns mest bara på politiska evenemang.

Vad är mest fel i världen just nu?
– Massmord, musikindustrin och det kollektiva "öppen dörr-insparkandet".

Vilka är dina favoritskor?
Gabriel: Svarta platåskor från Prada, vet inte vad dom heter.

David: Bruna italienska jodphurs.

Vilken bok rekommenderar du till någon du precis träffat i en bar?
– Det skulle vi såklart inte under några omständigheter göra, och till en främling dessutom! I barer kan man prata om andra saker. Håll det lätt, humor.

Skryt om en framgång!
– Vi blev utsedda till Östersunds finest i Elle en gång. Sen signade vi precis med Sony Music.

Vad är det närmaste du har kommit att dö?
David: En gång när jag cyklade jag hem från ett konfirmationsläger, så skulle jag stegra över ett väggupp. När framdäcket sen landade på marken igen lossnade det och åkte liksom in i cykeln så att den tvärnitade, varpå jag flög handlöst framåt och landade med pannan först på asfalten utan hjälm. Jag svimmade men ställde mig upp medvetslös och gick tydligen runt i en cirkel och repeterade frasen "ring inte mamma" 30 gånger.

Gabriel: Jag ramlade ner i en isvak när jag var fem år, och när jag bodde i Atlanta drog en kille fram ett vapen på en efterfest och skrek att alla skulle ut. Meeen han hade nog inte tänkt döda mig.

Erkänn en motgång!
– Tredje skilsmässan, den var jobbig.

Vilken är den senaste låt du repeatade ihjäl?
– 5 dollars med Christina and the Queens.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på?
David: I en park på ön Hvar i Kroatien. Två stora kroatiska vakter kom fram med maskingevär och sa till mig att jag inte fick sova där.

Gabriel: På ett tak.

Vilket är ditt livs största misstag?
– Att satsa på en karriär inom rockstjärneriet.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?
David: Att jag är så mycket längre, roligare och nyktrare än alla mina kompisar.
Gabriel: Jag är väldigt självmedveten.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, och varför?
– Mamma, för allt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 23:23