Väckarklockan som bjuder dig på kaffe direkt i sängen

Kan du inte heller sparka igång dagen innan du fått din första kopp kaffe? Då är den här finurliga väckarklockan något för dig.

Minna Wallén-Widung  |  Publicerad 2017-09-29 12:05  |  Lästid: < 1 minut

För många av oss är det svårt att komma i gång med dagen innan den där första koppen kaffe, och det är det som den Londonbaserade designern Joshua Renouf tagit fasta på. Han är hjärnan bakom ”Barisieur”, väckarklockan som väcker dig lagom till att dagens första kopp kaffe eller te är bryggd och redo att intas direkt i sängen.

View this post on Instagram

⏰☕️️ Coffee Brewing Alarm Clock ☕️️⏰

A post shared by Barisieur (@barisieur) on

Så fungerar Barisieur: Fyll på vatten och kaffe innan du går och lägger dig och ställer in alarmet. När du vaknar på morgonen har väckarklockan kokat kaffet lagom till att alarmet ringer.

I väckarklockan finns dessutom plats för en liten behållare med mjölk och socker, och kaffet förvaras i en smart liten låda undertill.

Är du tedrickare? Inga problem, väckarklockan fungerar lika bra med te.

Än så länge säljs ”Barisieur” bara via en sajt där projektet finansieras genom crowdfunding.

Och smakar det så kostar det – väckarklockan kostar i nuläget drygt 2 400 kronor. Men folk verkar villiga att betala bra för att kunna njuta av sitt kaffe innan de knappt hunnit öppna ögonen på morgonen. I skrivande stund har man samlat in över fem miljoner kronor via sajten. När den så småningom blir tillgänglig i butik hos återförsäljare, väntas väckarklockan kosta ännu mer – drygt 3 400 kronor.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar