15 annorlunda namn på kändisbarn som kommer få dig att höja på ögonbrynen

Kändispar

Snudd på omöjligt att bestämma sig för vilket namn som är mest alternativt av dessa.

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-05-08 10:54  |  Lästid: 5 minuter

Artisten Grimes och Teslaentreprenören Elon Musk skapade rubriker när de gick ut med att deras son skulle döpas till ”X Æ A-12”. Grimes har sedan dess förklarat för sina följare på sociala medier att namnet är inspirerat av flygplansmodellen A-12, ett plan som mestadels användes av underrättelsetjänsten CIA under det kalla kriget.

Man kan konstatera att det inte hör till ovanligheten att kändisar väljer att döpa sina barn till något mer ”sällsynta” namn. Café listar därför 15 kändisbarn som blivit tilldelat ett annorlunda namn som förmodligen kommer få dina ögonbryn att höjas.

1. Kal-El Coppola Cage

Kändisförälder: Nicolas Cage

Man kan tänka sig att Nicolas Cage är ett stort Stålmannen-fan, eftersom han har döpt sin son till Kal-El efter stålmannens namn på sin hemplanet Krypton. Enligt Cage var det hans dåvarande fru som ville att sonen skulle ha ett unikt namn, vilket fick honom att tänka på Kal-El. Namnet stod för någonting gott, men var samtidigt unikt och amerikanskt, vilket Nicolas Cage värdesatte väldigt högt.

2. Sunday Rose Kidman Urban

Kändisföräldrar: Nicole Kidman & Keith Urban

Det är sällan barn blir döpta efter en av veckodagarna, men skådespelaren Nicole Kidman och sångaren Keith Urban valde trots allt att gå den vägen när de gav sin dotter namnet ”Sunday”. Vad kommer härnäst – Blue Monday?

3. Pilot Inspektor Lee

Kändisföräldrar: Jason Lee & Beth Riesgraf

Jason Lee och Beth Riesgraf döpte inte sin son till ”Pilot Inspector” för att han skulle bli en pilot eller, ja, inspektera saker. Lee har förklarat att idén kom från en textrad på bandet Grandaddys album, The Sophtware Slump. I öppningslåten sjunger bandet: ”He's simple, he's dumb, he's the pilot”, och det var därifrån som Riesgraf hämtade namnet ”Pilot” till deras son.

4. Slash Electric Alexander Edwards

Kändisföräldrar: Amber Rose & Alexander Edwards

I oktober 2019 fick supermodellen Amber Rose och Def Jam Records-chefen Alexander Edwards en son tillsammans som de döpte till Slash Electric Alexander Edwards. Man kan inte vara säker på att pojken är döpt efter den ikoniske Gun's N Roses-gitarristen ”Slash”, men på sin Instagram har Amber Rose kallat honom för den bästa gitarristen/musikern genom tiderna.

5. Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson

Kändisförälder: Uma Thurman

Det här namnet är tillräckligt långt för att man skulle kunna missta det för en advokatbyrå, men icke – det är Uma Thurmans dotters namn. Skådespelaren och hennes pojkvän, Arpad Busson, kunde inte bestämma sig för ett namn och valde därför fem olika i stället – men de kallar henne för Luna. Förvirrande.

6. Audio Science Clayton

Kändisförälder: Shannyn Sossamon

Shannyn försvarar stolt namnvalet av hennes son och är tydlig med att poängtera att en stor majoritet faktiskt misstar namnet för ”Audioscience”, medan sonen egentligen heter Audio i förnamn och Science i mellannamn.

7. North West

Kändisföräldrar: Kim Kardashian & Kanye West

Folk skämtade om det, men det var nog inte många som trodde att Kim Kardashian och Kanye West FAKTISKT skulle döpa något av sina barn till ett väderstreck. Trots att de döpt sina andra barn till ”Saint”, ”Chicago” och ”Psalm” var det namnet ”North West” som blev den största snackisen när dottern föddes 2013.

8. Gravity Blue

Kändisföräldrar: Stormi Bree & Lucky Blue Smith

Vi vet att många föräldrar inspireras av naturen, i form av exempelvis frukter och blommor, när de ska komma på namn till sina barn. Modellerna Stormi Bree och Lucky Blue Smith (också ett svårslaget namn) valde i stället att döpa sin dotter efter tyngdkraften som hindrar oss från att sväva ut i rymden.

9. Story Grey

Kändisförälder: Derek Jeter

Derek Jeter och hans fru Hanna Davis Jeter är väldigt benägna om att hålla sina barns liv privata, men det har inte stoppat människor från att luska fram att parets andra barn blivit döpt till ”Story”. Trots att vi inte vet varför de valde namnet får vi anta att det är en fantastisk ”historia” – som vi kanske aldrig kommer få höra.

10. Moxie CrimeFighter Jillette

Kändisförälder: Penn Jillette

Är det en superhjälte? Nej, det är bara vad kändismagikern Penn Jillette valde att döpa sin dotter till, vilket synnerligen är ett namn som du aldrig kommer glömma bort. Till tidningen New York Times har han sagt: ”Det är bara förlorarna, vid namn Dave, som tycker det är dåligt att ha ett ovanligt namn. Men vem bryr sig egentligen vad de tycker – de heter ju Dave”.

11. Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa

Kändisförälder: Lisa Bonet

Med tanke på hur kort och simpelt skådespelaren Lisa Bonets namn är blir det bara ännu mer komiskt att en av hennes döttrar fick ett namn som majoriteten lärare kommer ha problem att uttala vid namnuppropet i skolan.

12. Fifi Trixibelle Geldof

Kändisförälder: Bob Geldof

Bellatrix Lestrange? Oj, läste lite fel bara. Men visst kan man tänka sig att ”Fifi Trixibelle” är en karaktär i Harry Potter-universumet? Sångaren kan dock inte ha inspirerats av böckerna eller filmerna, eftersom hans dotter föddes 14 år innan boken Harry Potter och de vises sten släpptes i affärerna.

13. Diva Muffin Zappa

Kändisförälder: Frank Zappa

Var den här verkligen oväntad? Trots att musikern har andra barn som döpts till ”Moon Unit” och ”Dweezil” är det ”Diva Muffin Zappa” som skapat störst reaktioner hos folk. Förståeligt, då hon fått sitt mellannamn från en bakelse.

14. Billion Leonard Roberts

Kändisförälder: Rick Ross

Var det kanske strävan efter en miljard på kontot (Miljard är Billion på engelska), som gav rapparen idén om att döpa sin nyfödda son till ”Billion”? För tillfället uppskattas han snart vara halvvägs från att vara en miljardär – men då i svenska kronor.

15. Victor Cosmo Yoga

Kändisförälder: Thomas Di Leva

Är det någon som är förvånad över att Thomas Di Leva har döpt en av sina söner till något som går helt i linje med hans väsen? Victor må vara ett vanligt namn, men både ”Cosmo” och ”Yoga” gör det omöjligt att inte klämma in honom på denna lista.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-02-11 16:52