Björn har döpt om sig efter klubben i sitt hjärta: ”Har aldrig varit något tvivel”

Björn Diflind har synat klubbemblemstatueringen och höjt med namnbyte. Möt Djurgårdssupportern som, när han och hans fru gifte sig, passade på att döpa om hela familjen till laget i sitt hjärta.

Olle Arnell | Foto: IBL / Privat  |  Publicerad 2018-08-23 08:53  |  Lästid: 2 minuter

Björn är uppväxt i en förort till Stockholm och har varit djurgårdssupporter sedan barnsben. Allt sedan hans storebror spelade ishockey i Djurgården tillsammans med Mats Sundin – i samma lag Björns pappa var lagledare – har det varit Djurgården som gäller.

Medan brorsan var utövaren blev Björn den stora supportern.

– Sundin blev ju så klart en idol och det har aldrig varit något tvivel om vilket lag som är mitt.

Han gör sitt 25:e år som säsongskortsinnehavare men har bytt sektion F på Stockholm Stadion mot familjeläktaren på Tele 2 Arena. Och när de flesta nöjer sig med att köpa en matchtröja, kanske ett årskort, och relativt få tatuerar sig, har Björn tagit ett steg till.

Det var när han skulle gifta sig med sin fru Christine för sex år sedan som de båda ville heta något annat än Karlsson (Björns namn) eller Johansson (Christines namn). De släktforskade lite men hittade inga namn de gillade.

– Det var under en promenad som vi började bolla förslag. Det är inte mer komplicerat än att vi såg en hängbjörk. Skulle vi heta hängbjörk? Nja. Hon föreslog lind och det är ju fint, men det heter ju så många. Så jag såg min chans...

– När jag föreslog att vi skulle döpa om oss till Diflind för min fru första gången skrattade hon bara.

Björn Diflind har döpt om sig för att hylla sin klubb Djurgården.
Björn Diflind tillsammans med sin dotter iklädd Djurgårdens matchtröjor.

Nu har Björn, Christine och deras två barn hetat Diflind i sex år.

– Det gick ett par veckor innan hon sa "Jag har tänkt på det du sa. Jag gillar lind och Djurgårn är en stor del av dig, så det blir ju vi."

– Jag fyllde i pappren och skickade in dom snabbt som satan – och så gick det till.

Men det funkar ju. Du heter ju inte Djurgårdenson direkt.

– Nej precis, alla associerar det ju inte med Djurgården. Jag träffade en kompis strax efter som jag inte sett på länge som frågade varför jag tagit tjejens namn. "Hon hette Johansson" svarade jag, men han såg det fortfarande inte. Det tog några minuter innan han såg de två delarna av namnet.

Och nu heter ni Diflind alla fyra.

– Ja, alltså barnen har ju fått välja själva...

Haha, fast nja?

– Haha, ja vi är alla djurgårdare. Frun är från Gävle och är väl inte superintresserad, men hon är djurgårdare.

Hela familjen hejar på Djurgården
Hela familjen hejar på Djurgården. Bilden är tagen inför sonens första match på plats.

Och barnen?

– Bajen skickar ju hem erbjudanden om att gå gratis på deras matcher var och varannan match men de slänger min dotter i soptunnan på eget bevåg.

– Och en gång när jag kom till förskolan frågade personalen vad grejen är med att inte blanda vissa färger. Jag frågade vad de menade och de sa att de skulle lägga pärlplatta och att min son hade varit väldigt noga med att det inte kunde vara för mycket svarta och gula pärlor. Så han blandade upp den med en väldig massa andra färger också.

– Då blir man ju stolt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:19