Annons

Svenskar väldigt sugna på Kåtöl – sålde slut direkt

Det är helg, du har lagt jobbet bakom dig och är redo att släppa ut hundarna. Vad passar då bättre än en Kåtöl?

Joel Linde
Bild Systembolaget
Svenskar väldigt sugna på Kåtöl – sålde slut direkt

Kåtölen från Ljusdals bryggeri lanserades i begränsad upplaga den 1 februari och folk var uppenbarligen riktigt sugna. Så här två veckor senare finns bara några enstaka flaskor kvar i fyra olika butiker.

Annons

Ölet är en Pale Ale med ”maltig smak med inslag av knäckebröd, ananas, honung, aprikos och kryddor”, enligt beskrivningen. Alkoholhalten ligger på 5 %.

Men har den verkligen någon påverkan på din libido?

Gilla Cafe.se på Facebook

Nej, det verkar dessvärre inte så.

– Det är en kåta på etiketten och ölet är också ett samarbete mellan oss på Ljusdals bryggeri som producenter, och Joakim Nordborg och Mattias Forsgren som äger varumärket. Jocke och Mattias är båda involverade i Hotell Lappland, där den största restaurangen heter Kåtan och det är därifrån ölet har fått sitt namn, säger bryggeriets vd, Per Löfgren till The Local.

Löfgren insisterar på att det inte finns någon dubbelmening med namnet.

– Det är också taget från sättet man uttrycker sig norrut, att man kan gå till kåtan och ta en öl. Kåtöl. Det är som ett begrepp, säger Löfgren till Aftonbladet.

I skrivande stund finns ett fåtal flaskor kvar i Hudiksvall, Mellerud och Skövde, och ett hundratal i bryggorten Ljusdal. Här kan du läsa mer om ölet och var du kan hitta det.

Annons

Dela (100)
Tweeta

Annons


Laddar