Nu släpps Kentkartan – gå runt i bandets fotspår

Hitta platsen där Martin Sköld och Jocke Berg bestämde sig för att starta band i Eskilstunas nya Kent-kartor.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2017-06-30 14:48  |  Lästid: 2 minuter

Markus Mustonen, Jocke Berg och Sami Sirviö på Grammisgalan 2017. Foto: IBL

Sveriges största band Kent lade syntharna och gitarrerna på hyllan i vintras, släppte en dokumentär om de sista konserterna, och sedan dess har det varit rätt tyst runt dem.

Gitarristen Sami Sirviö har ett nytt projekt med Isabelle Erkendahl – Innesi, och Jocke Berg verkar ha fullt upp med att få kritik för att uttrycka känslor i tv.

Nu kommer det ett stycke livstecken från Kent. Eskilstunas turistbyrå har precis släppt en kartguide till bandets hemstad.

I en av kartorna finns de 16 mest betydelsefulla Kent-platserna i centrala Eskilstuna utmärkta. Och i en annan finns platser som man gärna kan ha cykel eller bil för att ta sig till – till exempel Hagnestahillsvägen.

”Du kan till exempel stå på den plats där Martin Sköld och Jocke Berg bestämde sig för att starta band. Eller besöka området där svartklubben Max 500 huserade, en klubb där bandmedlemmarna var flitiga besökare, och vars namn kom att bli titeln på en av Sveriges största hits under 2015”, skriver Kent.nu på Facebook.

– Jag märker att jag själv också gärna far i väg och berättar om en del Kent-relaterade platser när jag har gäster och det är uppskattat, säger Kents tidigare manager Martin Roos, numera vd på Destination Eskilstuna.

Här hittar du kartorna. För oss som med hjälp av gamla SVT-inslag och intervjuer försökt göra Kent-vandringen på egen hand är det här guld värt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-02 14:09