Exklusivt: Café i studion med Kent

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2012-03-20 08:03  |  Lästid: < 1 minut


Den 25 april släpps Kents nya album Jag är inte rädd för mörkret. De är sedvanligt restriktiva med medieframträdanden inför lanseringen – men har gjort ett exklusivt undantag för Café. I nya numret kan vi som första tidning publicera en serie unika bilder från inspelningen i Frankrike. Dessutom berättar bandmedlemmarna själva om arbetet med albumet.

– Skivinspelningar är mest fyllda av förvirring, vinflaskor, lösa skisser, oplanerade infall, många skratt, miljarder axelryckningar och jag-har-ingen-aning-kommentarer. När nåt blir riktigt bra beror det mest på ren tur och lyckade misstag, säger Jocke Berg.

Premiärsingeln från albumet (Kents tionde) heter 999 och kommer ut den 28 mars. Den har redan orsakat vissa skriverier: SVT:s Skavlan ville att Kent skulle framföra en förkortad version av den 6.53 minuter långa låten, vilket ledde till att bandet i stället avböjde medverkan helt.

Den som vill se Kent live får i stället främst bespetsa sig på bandets stora nordiska sommarturné, som drar igång den 27 juni. Svenska stopp: Borlänge, Karlstad, Göteborg, Karlshamn, Eskilstuna, Varberg, Norrköping, Uppsala, Sundsvall, Malmö och Stockholm. (Samtliga turnédatum på Kent.nu.)

Men missa alltså inte det första smakprovet av dem alla: nya numret av Café, där Kent diskuterar magiska gitarrer, nattsuddande på Rivieran och avslöjar vem i bandet som har en nyfunnen fascination för maraccas. Café #4/2012 – i butik i dag!

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 13:05