Hoppa till innehåll

Kevin Triguero är Cafés nya bloggare

Markus Thunberg

Nu säger vi ett stort VÄLKOMMEN till Cafés nya profil inom träning: Kevin Triguero.

Välkommen till Café, Kevin! Hur känns det? 

– Tack! Jag har inte riktigt hunnit smälta att min blogg nu landar i Cafés regi, en plattform som jag besökt återkommande i många år för inspirerande läsning. Jag hoppas att min blogg ska kunna bidra med min passion och expertis inom träning, hälsa och mode. I det här skedet känner jag mig mest förväntansfull och sugen på att komma igång.

Berätta lite om din bakgrund och hur ditt intresse för träning växte fram?

– Jag föddes på en plats långt bort ifrån vad jag i dag kallar hem. En ö i hjärtat av Karibien omringad av vita stränder, blå himmel, palmer och en färgstark kultur. Liksom många andra platser i området finns det ett starkt kulturarv som skapats genom en mix av européer och västafrikaner i århundraden. Dans, musik, konst, idrott och en inbjudande atmosfär är karaktärsdrag som de flesta associerar med Kuba, där jag föddes. Likaså Che Guevara, gamla amerikanska bilar och politisk maktspel som uppmärksammats i årtionden.

– Fram tills sju års ålder bodde jag på Kuba och där introducerades jag till mina idrotter, simning och baseboll. Simningen i förhoppning om att den kunde förbättra min hälsa, då jag diagnostiserades med astma som barn. Baseboll av den enkla anledning att det är Kubas nationalsport. När jag sedan flyttade till Sverige fortsatte jag träna simning som hade blivit min huvudsakliga idrott. Idrotten hjälpte mig att bli större, starkare och mer hälsosam. Den hjälpte mig att finna gemenskap med andra barn och ungdomar trots att vi inte talade samma språk. Idrotten har format mig på många olika sätt, erbjudit mig en trygghet, givit mig en identitet och format egenskaper hos mig som definierar mig som person.

– Jag fortsatte med simningen fram till 19 års ålder. Det var då jag insåg att jag skulle behöva offra mycket mer än vad jag var villig, i både tid och kraft, för att uppnå mina drömmar. Ganska snabbt riktades mitt intresse mot styrketräning och inom kort blev ett välkänt gym i Stockholms söderort mitt andra hem. Där fortsatte min idrottsliga resa och mitt intresse för kroppens estetik och hälsa började växa sig allt starkare. Jag blev väldigt intresserad av kost och styrketräning och jag blev allt mer nyfiken på att ta reda på hur jag kunde skapa den ”perfekta kroppen”. En ”perfekt kropp” vill jag definiera som en balanserad kropp som utstrålar hälsa och välmående. Det är en kropp som är lika funktionell som estetisk snygg.

Berätta om din bakgrund som modell?

– Min modellsaga har kantrats av mycket känslor, intryck och erfarenheter som jag inte kunnat föreställa mig från början. Det har varit en karusell med toppar och dalar. Om det är något man ska veta med modellyrket är att inget jobb är säkert förens man står framför kameran. Jag introducerades till yrket i sena tonåren. Jag befann mig på stan med min mor när en trevlig kvinna kom fram till oss, presenterade sig och frågade om jag någonsin hade funderat på en modellkarriär. Det var som om hon väckte en dröm just vid den stunden, en dröm som skulle följa mig långt senare i livet.

– Under min modellkarriär har jag varit med i agenturer och arbetat självständigt. Det finns olika vägar att gå och sedan sociala mediers framgång intog den ledande rollen har branschen förändrats väldigt mycket. Idag finns det mycket större utrymme att arbeta självständig för att boka jobb och göra kampanjer som man drömt om.

– En viktig faktor i min karriär var möjligheten att delta i Top Model Sverige som sändes 2014. Ett tv-program som handlar om att utvecklas som modell under utmanade förutsättningar och inför hela svenska folket. Det var lika roligt som det var skrämmande och inför varje eliminering stod jag framför juryn och verkade självsäker fast jag egentligen kände mig nervös. Jag tog mig överraskande långt med tanke på den starka kritik jag fick från juryn tidigt i tävlingen. Dem tyckte jag hade en alldeles för muskulös fysik för att lyckas inom det breda modespektret. Det var som om jag placerades i ett fack bara för att jag inte var lika slank som de flesta modeller. För första gången i mitt liv kände jag att min kropp, mitt livsverk inte var till min fördel.

– Trots en tuff start lyckades jag utvecklas och visa att jag var mer mångfaldig än bara ”badbyxepojken” som de hade föreställt sig. Vecka efter vecka fick vi nya utmaningar och jag kände hur mitt självförtroende som modell växte sig allt starkare. Trots detta fick min resa också sitt avslut vid sista elimineringen innan finalen. Jag lämnade tävlingen pga av att de kände att min fysik inte erbjöd den bredd inom modevärlden som dem sökte.

– Jag vann inte tävlingen men jag vann folkets hjärtan. Efter sändningen fick jag möta otroligt mycket positivitet och programmet öppnade upp för mycket möjligheter. Jag växte som modell och också som person. Det blev början på väldigt mycket roligt.

– I dag är jag fortfarande aktiv med mitt modellande. Jag har arbetat med många olika varumärken inom olika branscher, fått se mycket av världen, frusit och svettats framför kameran och framförallt arbetat tillsammans med många duktiga personer.

Hur ser ditt liv ut just nu? 

– Jag arbetar heltid som Personlig Tränare och min passion berör träning och hälsa. Jag brinner för att inspirera andra att uppnå en balanserad och hälsosam livsstil. Det är något jag gör dagligen i mitt yrke och till stor del också via min blogg och Instagram (Kevin finns på @kevintriguero). Jag har bloggat i snart fem år och möjligheten att nå ut till en bred skara läsare motiverar mig att fortsätta. Jag märker hur mina tips, råd and tankar kring träning och hälsa tas upp av andra och implementeras i deras egen vardag. Det gör mig glad inombords att veta att det jag delar med mig av dagligen har en positiv inverkan i någon annans liv.

– Jag är sambo med kvinnan i mitt liv. Hon heter Lina Spansk och vi träffades för drygt ett år sedan medan jag fortfarande bodde i Barcelona. Hon är en stor del till varför jag bestämde mig för att flytta tillbaka till Stockholm. Det bästa med Lina är att hon förstår min livsstil till 100 procent och det gör hon för att hon lever likadant själv. Jag uppskattar väldigt mycket att dela mitt liv med någon som delar mina värderingar och intresse för träning och hälsa.

Vad ser du mest fram emot i sommar?
– Wow, jag har en jättespännande sommar framför mig. I mitten av juli åker jag till Los Angeles två veckor tillsammans med min sambo, Lina. Hon fyller 30 i år och har länge velat besöka staterna så jag kände att den bästa presenten jag kunde ge henne var en resa till USA. Vi kommer först att vara i LA två veckor och därifrån reser vi vidare till NYC för att tillbringa ytterligare åtta dagar. Jag kan inte avslöja här och nu vad som kommer att ske där men om ni följer min blogg i sommar så lovar jag att dela med mig av resan, och även avslöja en riktigt spännande nyhet inför hösten.
Var kommer du hänga?
– Jag har en rad olika stopp framför mig den här sommaren. Oslo, Los Angeles, New York, Alicante och Marbella.

Kevins blogg hittar du här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.