Bocka av KFC från din bucket list – här öppnar kedjan i Stockholm

Snabbmatskedjan KFC öppnar i Stockholm, tillsammans med Pizza Hut och Chop Chop i Bromma Blocks. Den populära kycklingkedjan öppnar därmed sin tredje restaurang i Sverige.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-11-22 10:09  |  Lästid: < 1 minuter

Snabbmatskedjan KFC öppnar i Stockholm, i Bromma närmare bestämt. Det är iallafall vad planen är då ägarna av Bromma Blocks skickat in bygglov för tre nya restauranger: KFC, Pizza Hut och wokrestaurangen Chop Chop.

kfc stockholm

KFC har gjort sig känd för sin friterade kyckling serverad i hinkar med en glad man på, en man vid namn Colonel Sanders som i lika vit kostym som skägg grundade kedjan redan på 40-talet. Restaurangen ska ironiskt nog ersätta den fotbollsplan som tidigare varit placerad vid det stora köpcentrumet.

GettyImages-72431338-1-E

KFC, som är en förkortning för Kentucky Fried Chicken, kommer från just Kentucky och har gjort sig känd som fanbärare för den amerikanska specialiteten friterad kyckling. Receptet på kedjans populära kyckling är hemligt, även om det under året ryktades ha läckt ut av Colonel Sanders brorson.

Kedjan är flitigt förekommande i populärkulturen och har bland annat varit en stor del av South Park-avsnittet Medicinal Fried Chicken.

KFC finns sedan en tid även i Malmö och Karlstad, men faktum är att en KFC-restaurang lanserades i Stockholm så tidigt som 1981 på Sveavägen, den kom dock att stängas på grund av dålig lönsamhet.

Alla friteradfågel-fans får hoppas på bättre lycka denna gång!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 14:12