Hoppa till innehåll

Kika in hemma hos Persbrandt – 6 snygga designdetaljer att inspireras av

Så snor du köksstilen av familjen Persbrandt/Lundell.

Att få en irl-skymt av Sveriges mest ryktbara skådespelare, aktuell med biosuccén Hammarskjöld, hör idag till ovanligheterna. Mikael Persbrandt lämnar ogärna hästgården Stora Lundby i Sorunda, knappt 4 mil söder om Stockholm, där han bor tillsammans med journalisten och mediepersonligheten Sanna Lundell och parets tre söner.

”Jag är helst inte i stan. Det blir allt mer sällan, högst en dag i veckan. Jag känner mig helt vilsen både här på Nytorget och på Karlaplan. Det är bara latte­pappor med uppfällda datorer överallt. Jag känner mig främmande i den här miljön, så jag håller mig på landet”, sa Persbrandt nyligen i en intervju med King.

När paret började planera för köksrenovering hade de en tydlig bild av vad de ville att köket skulle erbjuda och förmedla. Viktigast var att köket skulle vara funktionellt och tidlöst och harmonisera med resten av huset och dess omgivningar.

”Vårt främsta önskemål var ett praktiskt kök. Ett kök att laga mat till många i. Vi vill att köket ska kännas som att sitta under en korkek och lukta på blommorna, spetsat med japanska källor. Zen möter tjuren Ferdinand, helt enkelt”, säger Sanna Lundell i ett pressmeddelande från köksleverantören HTH, som hjälpte paret att sätta planerna i verket.

Vi listar sex designdetaljer från familjen Persbrandt/Lundells topprenoverade kök som är värda lite extra uppmärksamhet.

1. Kökssnickerierna

Samtliga kökssnickerier kommer från danska köksleverantören HTH. De integrerade handtagen bidrar till minimalistisk flärd och de bruna bänkskåpen och beigea väggskåpen i sidenmatt lack skapar en snygg kontrast.

2. Bänkskivan

Bänkskivorna och stänkskivorna i köket kommer från Neolith och är tillverkade i slitstark och värmetålig keramik. Ett och praktiskt och funktionellt bänkskiveval, jämfört med känsligare material som natursten.

3. Spisen

Den 120 cm breda, rostfria proffsspisen från italienska Ilve tar sin plats och kommer med stekbord, två ugnar och sex brännare. Även den vägghängda fläkten kommer från Ilve.

4. Köksprylen

Den crèmefärgade köksmaskinen KitchenAid Artisan är en riktig köksprylsklassiker och gör sig särskilt bra i lantkök.

5. De integrerade vitvarorna

Samtliga vitvaror är integrerade och kommer från Siemens. Ett smart sätt att gömma undan skrymmande köksmaskiner.

6. Köksblandaren

Köket är utrustat med tre köksblandare, samtliga i krom från svenska Tapwell. Snyggt och tidlöst.

Läs Kings stora intervju med Mikael Persbrandt här

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.