Klä dig som en dynamitgubbe!

Krut i brallorna – kan det vara något? Ja, i alla fall om du frågar Indigofera som släpper en liten kollektion kallad ”Gunpowder” där plaggen färgats med just krut. Varför håller man på med sådant, kan man undra. Jo, det finns nämligen ingredienser i krut som ger en extremt svart nyans i tyget, plus att […]

Publicerad 2013-10-11 14:08  | Lästid: 2 minuter | Johan Hurtig

Krut i brallorna – kan det vara något? Ja, i alla fall om du frågar Indigofera som släpper en liten kollektion kallad ”Gunpowder” där plaggen färgats med just krut.

Varför håller man på med sådant, kan man undra. Jo, det finns nämligen ingredienser i krut som ger en extremt svart nyans i tyget, plus att färgen också sitter bättre. Vad man gör är alltså att mala ner salpeter, svavel och träkol i färgen som man använder till garnet  – vilket till slut blir själva denimtyget.

Att denna tillverkning sker i Japan är väl närmast att betrakta som överflödiga uppgifter, men för den som är både jeans- och vapenfetischist kan vi berätta att de slutgiltiga plaggen till och med ska bära på en svag doft av krutet.

Gunpowderlinjen innehåller en skjortjacka (2 495 kr), en väst (2 649 kr) och tre par jeansmodeller (2 495-2 695) och finns på Panchoandlefty.se (f d Mr. Mudd and Mr. Gold), Haberdash och Unionville i Stockholm samt Meadow i Malmö och Hepcat i Lund.

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta