Hoppa till innehåll

Vårens bästa jeans – 12 modeller du inte vill missa!

Julia Stridh

Är jag en svarta stuprörsjeans-kille? Eller är svarta stuprör bättre på killen med jättesmala ben som sjunger rocklåtar? Är de där håliga, klorinblekta shortsen bättre på muskelberget i Paradise Hotel än på mig? Jag som har lite lår kanske borde ha en rak modell? Cafés Julia Stridh reder ut frågetecknen om dina nya jeans. Svarta … Continued

Är jag en svarta stuprörsjeans-kille? Eller är svarta stuprör bättre på killen med jättesmala ben som sjunger rocklåtar? Är de där håliga, klorinblekta shortsen bättre på muskelberget i Paradise Hotel än på mig? Jag som har lite lår kanske borde ha en rak modell?

Cafés Julia Stridh reder ut frågetecknen om dina nya jeans.

Svarta jeans

Den svarta jeansbyxan är nog den som är lättast att ta till sig. Vi är många som inte känner att vi har en komplett garderob utan ett par snyggt sittande svarta jeans. Den svarta jeansbyxan har nästan blivit vanligare och enklare att matcha än vad den blå är. Det fiffiga med ett par svarta jeans är att du kan klä upp ett par. Du kan bära ett par med kavaj och stiliga skor och komma undan på en tillställning där många andra bär kostym. Det går inte att göra på samma vis med ett par blåjeans.

1.

Modellen ”Pistolero” är en ultimat modell för dig som vill ha ett rakt fall i byxbenet. Denna modell sitter inte för tight över lår och rumpa men är heller inte stor och lös i modellen. En storsäljare hos Tiger Jeans.

Pris: 1 199 kr, Tiger Jeans.

2

Modellen ”301” från Crocker har länge varit en av det mest prisvärda paret jeans på marknaden som trots sin lilla prislapp både bevarar passform och kvalitet. Den är något tjockare i sitt jeanstyg vilket gör att den verkligen håller formen.

Pris: 599 kr, Crocker/JC.

3

Vill man bära sina svarta jeans på ett smalare vis tycker jag man kan välja en nertvättad modell med diskreta slitna detaljer på. Ihop med en skinnjacka, hoodtröja och boots blir denna modell superfin! Funkar också med en skjorta.

Pris: 500 kr, Cheap Monday.

4

En stor jeanstrend just nu är att sno stilen från märket Saint Laurent rakt av. Svarta smala jeans, avklippta ner till,  ihop med ett par smala boots och en skinnjacka eller smal kavaj. En look som är lätt att kopiera om man inte vill köpa ett par så här dyra jeans. Klipp av ett par svarta smala jeans längst ner. Låt de fransas upp lite och du har skapat en Saint Laurent:ig stil.

Pris: 3 600 kr, Saint Laurent/Mr Porter.

Blåjeans

Klassiker som hängt med i många år, men hur gör man för att få till blåjeans på rätt sätt? De blå jeansen har gjorts i många varianter. Blå, sliten, tvättad, smutsig – allt!  Trenden just nu är att de flesta märken vill plocka upp modellen alla bar då jeansbyxan verkligen tog fart – Levi’s 501. Den har hängt med länge men fått små justeringar genom åren och fått lite rakare ben och inte lika hög midja.

5

Wrangler är en gammal klassiker på jeanskartan och har en ny modell som är speciellt designad för oss skandinaver. Mer avskalat och stilrent.

Pris: 999 kr, Wrangler/JC.

6

En klassisk tvätt från Acne Studios är också en klassiker som blivit ett fenomen de senaste 10 åren. Många killar tycker i dag att deras garderob inte är komplett utan ett par jeans från Acne Studios. Jag kan förstå det då de är helt otroligt duktiga med sina passformer. Det finns verkligen en modell och tvätt för alla.

Pris: 1 595 kr, Acne Studios.

7

Frame denim är ett relativt nytt märke som gör enkla jeans med perfekta tvättar, passformer och fall. Denna byxa sitter väldigt bra på och är extremt bekväm. Mjuka och stretchiga utan att det syns. Denna modell går snyggt ihop med en vanlig grå sweatshirt eller urtvättad skrynklig skjorta.

Pris: 2 500 kr, Frame Denim/Mr Porter.

8

Modellen Friday är en ikonisk Weekday-klassiker med en mjuk diskret stretch i materialet. Den infärgade mörka blå färgen gör att den får en diskret tvätt som passar till det mesta. Riktigt prisvärd dessutom!

Pris: 400 kr, Weekday.

Jeans med detaljer som sticker ut

9

Här har vi den mest populära jeansmodellen i världen. Levi’s 501. Jag gillar denna modell med en lätt stentvätt. Den lätta stentvätten blir en liten detalj som gör att det händer lite mer och att du får lite djup i plagget och en struktur som syns. Väldigt fint att matcha till mörkblått eftersom du får olika nyanser av blått i din look.

Pris: 899 kr, Levi’s 501.

10

Ett par klassiska blåjeans i råmaterial, även kallat rådenim – en modell för riktiga jeansnördar. Du ska bära dem i 6 månader utan en enda tvätt och du får en passform som är helt perfekt för dig! Denna modell är aldrig tvättad och kommer från ett workwear-mode som lever än i dag. Matcha denna modell med en grov skjorta och ett par grova kängor.

Pris: 1 995 kr, Indigofera.

11

Hur är det nu med nedtvättat, hål och slitage i en och samma byxa? Blir det för mycket? Jag tycker att det är väldigt snyggt gjort här. Levi’s har en förmåga att kunna tvätta ner och slita så att det verkligen ser vintage ut på riktigt. Man vill få intrycket av det är ett par du gått och skrotat i på landet länge men som sedan plockas fram till våren ihop med en enkel skjorta eller t-shirt. Det får inte kännas för tillgjort!

Pris: 1 199 kr, Levi´s.

12

Fint med lappade jeans tycker jag. Inger en vintage-känsla men inte riktigt så trasigt som när det är massor med hål och slitningar. Du ser hel och ren ut men med detaljer och en personlig touch på dina jeans.

Pris: 1 199 kr, Levi’s.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.