Hoppa till innehåll

Köksmaskinerna som förtjänar en hedersplats på köksbänken

Snygga och stilrena köksmaskiner.

Från Steltons slimmade kolsyremaskin till brödrostarnas Rolls-Royce från Dualit – här är sex köksmaskiner snygga nog att förtjäna en hedersplats på köksbänken.

Kolsyremaskin från Stelton 

Steltons slimmade Aarke-utmanare Brus bygger på det avskalade cylindriska formspråk som kännetecknar Steltons design. En elegant dansk pjäs, signerad formesset Søren Refsgaard, som kommer i flera
färger och som smälter in i de flesta kök. Mängden kolsyra som tillförs till vattnet justeras enkelt genom att vrida på kolsyremaskinens ovandel. 2 200 kr. 

Vattenkokare från Aarke

Aarkes avskalade kolsyremaskiner hör numera till standardinredningen i stil­medvetna hem. Nu är det den förbisedda vattenkokarens tur att få sig ett ansiktslyft. Knäpptysta premiumkokaren Aarke Kettle är tillverkad i rostfritt stål, med värmeisolerat handtag, temperaturinställningar, droppfri pip och mjuköppnande lock. Té, någon? 2 500 kr.

Kaffekvarn från Fellow

Det godaste kaffet bryggs på färskmalda bönor. Och färskmalda bönor kräver en krallig kaffekvarn. Fellows nya kraftpaket Opus är lika mycket inredningdetalj som högpresterande hemmakvarn, med 41 valbara malningsinställningar, anti-statisk teknik, autostopp och magnetisk behållare. Ett säkert val, oavsett om du föredrar bryggkaffe eller espresso. 2 700 kr. 

Brödrost från Dualit

Brödrostarnas Rolls-Royce – Dualits tidlösa trotjänare Classic Original i rostfritt stål – tillverkas för hand i England och är en köksinvestering för livet. De manuella vreden justerar rostningsgraden som på den gamla goda tiden och den praktiska smulbrickan gör det enkelt att hålla rent på köksbordet. Alla brödrostens delar kan dessutom bytas ut vid behov. 4 000 kr. 

Espressomaskin från Sjöstrand 

Föredrar du dina köksprylar så som du föredrar ditt kaffe – svart? Då lär Sjöstrands Nespresso-kompatibla kaffekapselmaskin falla dig i smaken. Modellen The Original, som tidigare endast saluförts i rostfritt stål, har med sin klassiska, tidlösa design blivit något av en stilikon i köket. Den sobra mattsvarta finishen är en efterlängtad nyhet för året. 4 300 kr. 

Mixer från Vitamix

När familjen Roy plockar fram köks­mixern i säsongsfinalen av succéserien Succession faller valet föga förvånande på Vitamix premiumlinje Ascent. Ett quiet luxury-köp för köket, med flaggmodellen A3500i i borstat stål som kronan på verket. Fem förinställda program för olika typer av rätter och råvaror är bara några av usp:erna. 9 500 kr. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.