Hoppa till innehåll

Kolla, så dyr är Chris O’Neills lyxiga vintageklocka

Johan Hurtig Wagrell

Äntligen lite medvind för Chris O’Neill! Efter att mest ha förknippats med intensivt festande, skatteproblematik och allmän douchighet syns nu ett litet ljus i pr-tunneln för prinsessan Madeleines make. Ska en finsmakarklocka bli det som vänder folkets syn på honom? * * * När Matthew McConaughey gick från hånad romcom-accessoar i bar överkropp till Oscarsbelönad … Continued

Äntligen lite medvind för Chris O’Neill!

Efter att mest ha förknippats med intensivt festande, skatteproblematik och allmän douchighet syns nu ett litet ljus i pr-tunneln för prinsessan Madeleines make.

Ska en finsmakarklocka bli det som vänder folkets syn på honom?

* * *

När Matthew McConaughey gick från hånad romcom-accessoar i bar överkropp till Oscarsbelönad skådespelare och fullbordade vad som kom att kallas ”The McConaissance” öppnades dörrar för douchebags världen över. Det går att byta fack! Och nu ser det ut som att vi är på väg mot ett svenskt exempel.

Det var på ett officiellt besök i Gävle som följande bild togs. En helt vanlig gruppbild.

faksimil

Men vänta, Chris O’Neills klocka, det syns tydligt att här har vi en klocka som INTE skäms för sig. En agentfilms-inzoomning senare på hans vänsterarm kan vi se hur det ligger till.

chris-zoomad

Det är en Rolex, men inte vilken Rolex som helst utan en Daytona. Fast inte vilken Daytona som helst (även om vi redan här pratar om en klocka som kostar bortåt 90 000 kronor) utan en riktig vintagegoding. Den ser ut att vara en så kallad Big Red, döpt så från att namnet står i rött på urtavlan. Gissningsvis från 70-talet och en favorit hos skådisen, stilikonen och såsmaestron Paul Newman som jämt bar just den modellen. Till och med i biljardklassikern The Color of Money där Newmans karaktär har en Rolex Datejust, syns det på bilder att off camera åkte Daytonan på direkt.

Paul-Newman

Allt detta – plus förstås att det är en objektivt sjukt snygg klocka – har gjort att de exemplar som säljs rusar iväg något ohyggligt när det kommer till prislappen. I detta nu kan du faktiskt köpa en egen från en svensk nätbutik, för den nätta summan 322 000 kronor. Prutat och klart, får man anta.

Det har också gjort att i vintageurkretsar kan du aldrig bli hånad med en sådan på armen. Christopher O’Neill bör alltså nu kunna räkna in ett antal klocknördar i sin fanbase och sakta men säkert vinna popularitet i landet. För vad gör väl ett och annat skandalrykte – han är ju klockintresserad!

Eller?

Kan det vara en strategi alltsammans?

Den konspiratoriskt lagde kan nästan tycka att bilden kommer lite väl lägligt. Och att klockan syns misstänkt tydligt. Den har ju till och med letat sig fram över skjortmanschetten. Är det en rojalistisk sammansvärjning? En kunglighetsälskande lobbygrupp med en fingertoppskänslig stylist som ligger bakom?

”Här Chris, ta på dig den här klockan istället så kommer folkets bild av dig ändras magiskt på lite sikt. Tro oss.”

The O’Neillissance kan börja.

* * *

Läs mer:

11 plagg som både är mysiga och sjukt snygga

10 svåruttalade designernamn (och hur de ska uttalas)

Daniel Lindström: Göran Hägglund lämnar ett tomrum efter sig

Johan Hurtig

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.