Komikern startar Formel 1-podd: ”Behöver en legitim anledning att få prata F1 oavbrutet i typ en timme”

Lewis Hamilton

I nya podden ”F1 för nybörjare” ska komikern Petter Bristav med gäster snacka om den blomstrande Formel 1-cirkusen på ett pedagogiskt och underhållande sätt.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2022-09-01 16:49  |  Lästid: 2 minuter

Efter intressepeaken med Michael Schumacher och Mika Häkkinen i slutet av 90- och början av 00-talet är åter Formel 1 superhett. Mycket tack vare Netflix dokumentärserie Drive to Survive som anses vara en milstolpe i hur man gör en bra sportdokumentärserie. Trots det finns det inte så mycket mer än Aftonbladets F1-podd Plattan i mattan att konsumera i svensk F1-poddväg. Till nu.

Den nya podden F1 för nybörjare leds av den gamla TSKNAS-legendaren, komikern Petter Bristav. Tillsammans med spännande gäster utlovas lättsamma och inbjudande diskussioner om allt mellan himmel och jord från Formel 1-sportens underbara värld. Kort och gott vankas det nersnack, uppsnack och allt du behöver veta om F1-cirkusen mellan loppen.

”Jag är supertaggad på att sätta igång med F1 för nybörjare, främst för att jag behöver en legitim anledning att få prata F1 oavbrutet i typ en timme. Min fru är ganska trött på höra mina teorier om huruvida Daniel Ricciardo kommer köra för HAAS nästa år eller ej. Podden kommer bjuda både på delar man typiskt förväntar sig av en F1-podd, såsom uppsnack inför nästa lopp, men också en hel del skruvade, oväntade inslag som kommer kännas ganska random. En perfekt blandning om jag får säga det själv!”, säger F1 för nybörjare-poddens programledare Petter Bristav.

I det första avsnitten av podden som har premiär 6 september gästar komikern Jens Falk. Formel 1 för nybörjare produceras av poddhuset Perfect Day.

F1 för nybörjare-poddmannen Petter Bristavs fem favoritbilar i F1-historien

1. McLaren MCL35M under Monaco GP’t förra året

”Det skadade ju inte heller att min favoritförare Lando Norris kom på tredje plats.”

2. Ferrari F310

”Min pappa brukade kolla på F1 när jag var liten och då var man ju, precis som alla andra, mest fascinerad av Schumachers röda Ferrari.

3. McLaren MP4/14

”Samma anledning här som Ferrarin. Den här bilen såg jag när jag var liten och den var antitesen till den röda Ferrarin. Svart/vit, färglös, men oerhört cool.”

4. Lotus 79

”Svart och guld är en svårslagen färgkombo. Bonuspoäng för Ronnie Peterson bakom ratten.”

5. Renault R26

”Tjusiga färger även här. Starkt förknippad med galet bra racing tack vare Fernando Alonso.”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-01 17:01