Hoppa till innehåll

Komikerpar släpper otippad debutroman

De är kända som komiker, skådespelare och poddare. Nu kommer gifta paret Johan och
Johanna Hurtig Wagrell ut med sin något oväntade debutbok.

Komikerparet Johanna och Johan Hurtig Wagrell släpper nu en spänningsroman. Boken som heter Fasad handlar om ett 25 år gammalt olöst fall med en försvunnen flicka men beskrivs också som en hemvändarskildring och samtidsbetraktelse. Redan på förhand har romanen hyllats av bland andra Fredrik Backman och Jens Lapidus.

”Det är en mörk spänningsroman med en touch av mediesatir. Men det är ingen humorbok, det vill vi understryka. Det här är något vi inte testat tidigare, men i en värld vi ändå känner oss bevandrade i”, säger Johanna Hurtig Wagrell som annars driver en av Sveriges största true crime-poddar Vad blir det för mord?

I boken försvinner 16-åriga Gabriella Sorani spårlöst i Kalmar och 25 år senare är fallet fortfarande olöst. Mysteriet med försvinnandet öppnas på nytt av tv-producenten Sanna vars karriär löper stor risk att gå fullständigt åt skogen när hon tvingas återvända till sin hemstad för att spela in en cold case-dokumentär.

”Jag har drömt om att skriva en bok sedan jag var tonåring men har inte kommit till skott. Jag
behövde uppenbarligen samarbetet med Johanna för att ro det i land”, säger Johan Hurtig Wagrell.

Fasad är den första boken i trilogin som heter Fiktion och finns i butik nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.