Annons
Annons

forbud-hang-byxor-alabama

Inga synliga kalsonger, om Gud själv får välja. 

Foto: Richard Levine/Alamy.

* * *

I Saudiarabien har religionen ganska tydliga önskemål om hur du ska klä dig, i synnerhet om du är kvinna.

Men det räcker med att åka till USA för att råka på religiösa modepoliser.

Annons

Den 66-årige politikern Frank Goodman i Dadeville, Alabama, har länge stört sig på det ohämmade modet att ha hängande byxor som avslöjar underkläderna. Så pass att han vill ta till en lag emot det.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Många äldre människor här vill inte se det. Många medelålders människor vill inte heller se det. De vill inte gå omkring med byxorna nere så att man ser underkläderna, sa han till Thedailybeast.

Goodman har fnulat på lagförslaget ända sen 2008, men det lades på is. Ändå har han inte kunnat släppa problemet. Så han vände sig till Herren.

– Jag bad till Gud om det här. Jag visste att Han själv inte skulle gå runt med byxorna nere. Han kunde ha visat mig hängiga byxor – men det är en av sakerna som han inte gjorde, sa han till Thedailybeast, utan att föreslå vad de andra sakerna skulle vara.

I jämställdhetens namn föreslog hans kollega Stephanie Kelley att även korta kjolar skulle förbjudas.

– När du har på dig korta shorts eller en kort kjol och inte lämnar något till fantasin… så är det som om du gör reklam för dig själv, sa hon.

Inget nytt under solen.

Om allt går vägen ska ett lagförslag finnas på bordet tills nästa sammanträde –  men om lagen ska inkludera även korta kjolar kan det ta lite längre tid eftersom man då måste vara ”mer kreativ”, enligt stadens juridiska ombud.

Staden Terrebonne Parish, Lousiana, har redan ett totalförbud mot säckiga byxor där första överträdelsen ger en 50 dollars-böter, andra överträdelsen kostar 100 dollar och tredje överträdelsen kostar 100 dollar dollar plus 16 timmars samhällstjänst.

Vi väntar spänt på när de ska införa regler för vilken musik medborgarna bör lyssna på.

 

new-york-skoj-skylt

Inte alla förbud är allvarligt menade. För några år sen satte konstnären Jason Shelowitz upp myndighetsliknande skyltar som denna i New York – ”dra upp byxorna!” – med budskap om hur folk borde uppföra sig i offentligheten . 

Foto: Paul Martinka.

Annons

Dela (25)
Tweeta

Annons


Laddar