Hoppa till innehåll

Köpenhamn: 10 höjdpunkter från modeveckan

Löparskor

Förra veckan arrangerades Copenhagen Fashion Week där kollektionerna för våren 2020 presenterades under tre dagar. Totalt arrangerades hela 41 catwalkvisningar och presentationer, bland annat med svenska varumärken som Hope, Rodebjer, Little Liffner och Stand.Här är en liten summering från den danska modeveckan. 1. Sunflower ”Neon Country”Danska Sunflower är ett nytt varumärke som vi uppmärksammat i … Continued

Förra veckan arrangerades Copenhagen Fashion Week där kollektionerna för våren 2020 presenterades under tre dagar. Totalt arrangerades hela 41 catwalkvisningar och presentationer, bland annat med svenska varumärken som Hope, Rodebjer, Little Liffner och Stand.
Här är en liten summering från den danska modeveckan.

Sunflower våren 2020.

1. Sunflower ”Neon Country”
Danska Sunflower är ett nytt varumärke som vi uppmärksammat i Café ett par gånger under det senaste året. Looken är jeans och kavaj vilket i sig inte är något nytt med produkterna och utförandet håller hög klass. Kollektionen, varumärkets tredje, är döpt till ”Neon Country” och är bland annat inspirerad av Wim Wenders film Paris, Texas från 1984. Till våren adderas även boots i samarbete med Buttero.

Hope våren 2020.

2. Hopes presentation på Axel Towers
Hopes designer Frida Bard presenterade en kollektion för kommande vårsäsong som bygger mycket på kontraster, både vad gäller material och silhuett. Looken är dressad med den blandas upp med mycket lösare inslag av casualplagg.
”För några år sedan såg jag en man på en flygplats med en kaftan under en elegant kostym. Jag blir så inspirerad av hans sätt att klä sig och jag har burit med den bilden inom mig. Man kan säga att den här kollektionen är en hemlig hyllning till honom.”

Cecilie Bahnsen.

3. Cecilie Bahnsens spektakulära visning
Den stora stjärnan på Köpenhamns modevecka flyttade ut sin presentation från konstgallerier till en betongpir i vattnet vid Refshaleøen. Det var bedårande vackert. Snart har Cecilie Bahnsen, som säljer sina klänningar på bland annat Dover Street Market, vuxit ur Skandinavien.

Soulland i Fredriksberg.

4. Soullands storstilade comeback
Soulland har inte visat sin kollektion på catwalk i Köpenhamn på fem år. När de bestämde sig för comeback på modeveckan sparade inte Silas Adler (designer) och Jacob Kampp Berliner (vd) på krutet. En huvudgata i hemstadsdelen Fredriksberg spärrades av och modellerna gick i parad ackompanjerade av Magnus Ugglas Sommartid från 1976. En stor nyhet för detta populära varumärken är en damkollektion designad av Mathilde Maalouf. Heja!

Christofer Lundman och Moa Strand från Tiger of Sweden.
Jag i kostym från Tiger of Sweden.
Philip Lotko (som grundat Rains) och modeprofilen Pernille Teisbaek.
Middag på Statens Museum for Kunst.

5. Galamiddagen på konstmuseet
Veckans mest eleganta och påkostade middag arrangerades av CPH Fashion Week i samarbete med Georg Jensen på Statens Museum for Kunst. Inget fel på att äta middag i den miljön.

Samsøe & Samsøe.

6. Samsøe & Samsøe våren 2020
Letar du efter en smart basgarderob med plagg som ändå sticker ut en del är Samsøe & Samsøe och ett bra alternativ. Vårkollektionen 2020 är en perfekt semestergarderob för en modern och trendmedveten kille.

Julia Håfström på Rodebjer.
Erika Wall på Stand.

7. Svenska succémodellerna
Kul att se så många svenska modeller på plats i Köpenhamn, inte minst stjärnorna Julia Håfström och Erika Wall som gick exklusivt för Rodebjer och Stand.

Ganni.

8. MØ frälste Ganni
Danska popstjärnan (som gästar Justin Bieber och Major Lazer i Cold Water) spelade live under Gannis utomhusvisning på ett hotell i centrala Köpenhamn. När modellerna kom in för final öppnade sig himlen, regnet vräkte ner och till tonerna av monsterhitten Lean On förvandlades modevisningen till en blöt dansfest.

7 Days.
MUF10.

9.) Sport på modet
Sporttrenden håller i sig i Skandinavien. I Köpenhamn visade nya varumärket 7 Days en kollektion i gränslandet mellan sport och mode. Även populära MUF10 har fortfarande tydliga sportinfluenser i kollektionerna.

Mfpen våren 2020.

10) Mfpens stickade plagg
Skandinavisk minimalism när den är som bäst. Mfpens designer och grundare Sigurd Bank har hittat ett eget utrymme i herrmodet som känns modernt. Fokus på hantverk och hållbarhet. I vårkollektionen utmärker sig både ytterplagg och det stickade programmet.

Se också: Största trenderna under Köpenhamns modevecka

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.