Kristoffer Triumf: ”Isabella Löwengrip var så jävla härlig”

Värvets Kristoffer Triumf om sin svåraste intervju, om han blir kär i dem han intervjuar – och när Blondinbella överraskade honom.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2015-04-01 09:47  |  Lästid: 3 minuter
triumf
Kristoffer Triumf.

I 169 avsnitt har Sveriges kändaste personer satt sig ner med podcasten Värvets Kristoffer Triumf, 41, för att berätta om allt mellan födelse och död. Lägg till 24 avsnitt av Värvet International, podcasten på engelska.

Det har nu gått tre år sedan 41-årigen bjöd in sin första gäst Soran Ismail och podden har blivit ett fenomen. För att fira ska två av de mest uppskattade gästerna genom åren – Lars Winnerbäck och Bianca Kronlöf – komma till en live-intervju på Scalateatern den 20 april. För Café berättar Kristoffer Triumf om några av de mest minnesvärda gästerna genom åren.

– Jag var ganska tidigt ute med Bianca Kronlöf, och det ska bli underbart att återse henne med mikrofoner och publik. Det var så himla tydligt att hon hade en karisma och en begåvning utöver det vanliga, och med rollen i Svenskjävlar kommer väl halva Sverige och Norge att upptäcka det. Hon är lätt en av de roligaste, och mest självklara, personer jag träffat, säger Kristoffer Triumf.

Det blir alltså en ny intervju med Lars Winnerbäck, den omåttligt populära artisten som sällan gör intervjuer.

– Det känns jätteroligt med Lars. Han är en person som jag kan relatera till på många sätt. Vi hade ett jättetrevligt samtal sist, även om han själv sa att han inte mådde så bra då. Det märkte jag inte när jag intervjuade honom. Nu verkar han må toppen och han har lovat att spela en trudelutt.

Hur gick det till att få den här andra intervjun?

– Jag skickade ett sms och frågade om jag fick bjuda på kaffe, då föreslog han lunch och vi åt lunch. Och så frågade jag. Han svarade ett par timmar senare via sms. Det var med andra ord väldigt enkelt. Jag tror han var smickrad över att så många ville höra honom igen. Nu har vi lite rutin, jag och Lasse.

Har du en ogjord drömintervju?

– Jag har svarat Amy Poehler i tre års tid och funderar på om jag ska byta. Hela SNL-gänget med Kristen Wiig och Maya Rudolph, givetvis Steve Carell och Will Ferrell. Det skulle vara roligt att sitta ner med Barack Obama också, om jag fick en timme. Och kanske Hillary, det börjar bli dags nu. Suzanne Reuter vore kul.

Vilken av dina intervjupersoner har överraskat mest på dig?

– Blondinbella! Isabella Löwengrip hade jag någon sorts fördom om men jag tyckte hon var så jävla härlig.

Hur trodde du hon skulle vara?

– Jag trodde hon skulle vara grund och intetsägande och så var hon precis tvärtom.

Vem skulle du helst vilja se spela på pianot du har hemma?

– Max Martin. Jag tycker han är så mysig. Jag gillar honom jättemycket. Sen förstår jag att han valt att inte göra media. Då kanske han kan komma och spela lite. Då blir det någonting.

Vilken är den absolut roligaste intervju du gjort?

– Andy Kindler skrattade väldigt mycket när jag intervjuade honom. Och det var ju kul, jag blir alltid väldigt väldigt glad när någon skattar åt en när man pratar engelska. Det är så häftigt.

Vilken är den svåraste intervju du gjort?

– Jag har lite svårt att värdera dem sinsemellan och jag vill inte vara taskig mot någon. Jag intervjuade "Cissy" Houston, Whitney Houstons mamma, och den intervjun var så konstig att den fortfarande inte är publicerad. Vi får se om den någonsin får se dagens ljus.

Känner du alltid att du vill vara snäll mot dem du intervjuar?

– Jag hade ett fall, man kan lista ut vem det är, när jag tyckte att en gäst var väldigt skön tills jag frågade om hen var feminist. Då sjönk den personen till botten för mig. Då tänkte jag "tråkigt, synd för intervjuns skull att den här personen visade sig vara så oskön". Också lite synd för världen att den här personen visade sig vara så oskön.

– Men ja, jag ömmar alltid för mina gäster och vill dem väl.

Någon du klickat särskilt mycket med?

– Både Carina Berg och Kristian Luuk har blivit bekanta, eller ja kompisar. Eric Gadd umgås jag med från tid till annan. Det finns flera exempel.

Kär eller förtjust då?

– Nej, det kan jag väl inte påstå. Förtjust i samtliga personer, eller kanske alla utom två. Kär kan man väl inte påstå. Henrik Dorsin blev jag väldigt väldigt förtjust i. Honom måste jag försöka hänga lite mer med.

När du själv intervjuas, hur tänker du kring hur du kommer framställas?

– Det tänker jag inte så jävla mycket på, om jag ska vara ärlig. Däremot har jag tänkt en del på hur jag har framstått i Värvet kontra hur jag är i verkligheten. Som privatperson är jag väldigt mycket mer självupptagen än i Värvet. På gott och ont. Mest på ont kanske.

Framtiden?

– Jag har fortfarande inte varit programledare i tv, det vill jag göra. Jag skulle vilja få mer utrymme att göra musik. Men jag brukar ställa frågan till mina gäster om de skulle fortsätta göra det de gör på en öde ö. Jag tror jag skulle fortsätta intervjua på en öde ö. Även om det skulle vara svårare att boka gäster.

1

Kristoffer Triumf intervjuade Jason Diakité som fick Cafés stora modepris 2014.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 21:20