Kultspelstillverkaren Atari öppnar spelhotell i USA

Prototyp på Atarihotell och spelkonsolen Atari 2600

Alla gamers våta hotelldröm är snart här.

Lukas Nordén  |  Publicerad 2020-01-29 14:04  |  Lästid: < 1 minut

Konsol- och speltillverkaren Atari, som mest är förknippad med sina klassiska spelkonsoler från 70-talet och då kanske främst för den framgångsrika Atari 2600, sadlar om rejält när de nu ger sig in på den amerikanska hotellmarknaden. Förutom en säng för natten kommer hotellet att erbjuda breda spelmöjligheter med teknik som VR och AR, men också e-sportsevent.

Spelkonsolen Atari 2600
Kultkonsolen Atari 2600 släpptes 1977 – hela sex år innan Nintendos klassiska 8-bitskonsol.

Förhoppningen är att tv-spelshotellen blir en destination för hela familjen, men också för människor på affärsresor – Ataris ambition är att det ska finnas någonting att fördriva tiden med för alla. Enligt Atari hotellen bland annat innehålla mötesrum, restauranger, barer, en biosalong, en teater och ett gym, skriver The Verge.

Kombinationen mellan ett resmål för familjen och affärsmänniskor öppnar upp för semi-komiska scenarion: I ena rummet pågår ett viktigt möte medan det i rummet bredvid pågår en Twitch-streamad Fortnite-turnering. Åh, samtiden.

Man planerar att bygga åtta hotell runtom i USA, där byggnationerna av det första hotellet i Phoenix påbörjas redan till våren och förväntas slå upp portarna inom två. De andra hotellen planeras att byggas i Austin, Chicago, Denver, Las Vegas, San Francisco, San Jose, och Seattle.

Atari TV-spelshotell
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-01-29 14:08