Låna kläder som på biblioteket – pop up-butik öppnar i Stockholm

Under en vecka i mars vill Library of Fashion slå ett slag för en mer långsiktig modekonsumtion. Genom att klädbibliotek kan man lämna in och låna kläder.

Johanna Lejon | & Olle Arnell  |  Publicerad 2017-03-22 16:13  |  Lästid: 2 minuter

Bibliotekstan i Stockholm bjuder in till modefest under en vecka i mars. Den 23-29 mars öppnar pop up-butiken Library of Fashion på Smålandsgatan 20.

Library of Fashion består av två delar: en auktion tillsammans med Kaplans Auktioner och en pop up-butik med ett lånebibliotek med kläder.

I den fysiska butiken kommer det att finnas kläder som man kan låna (man får ett lånekort, precis som på ett bibliotek).

Till auktionen har Filippa K lämnat en herrock i 100% återvunnen ull och en sidenklänning från 2011. Man uppmanar även folk att lämna in sina gamla kläder som är i gott skick och kan återanvändas istället för att samla damm i garderoben – eller slängas.

Herrocken från Filippa K har ett utgångspris på 1 000 kronor.

Rodebjer auktionerar ut den klänning som Alice Bah Kuhnke bar på årets Nobelfest, en klänning som tog runt åttio timmar att skapa. Kostnaden för enbart sömnad och tyg uppskattas till 30 000 kronor.

Även Marimekko och Hope låter plagg gå under klubban.

Inför auktionen uppmanar man folk att leta fram modeklassiker som är redo för nya ägare. I en tid då modevärlden tycks röra sig allt snabbare vill Library of Fashion skapa en samlingsplats för alla som är intresserade av hållbar design.

– I dessa dagar är det viktigare än någonsin att konsumera långsiktigt. Bibliotekstan har samlat ett fantastiskt utbud av kvalitetsvarumärken från hela världen, och vi är väldigt glada över att kunna lyfta både dem och kärleken till välsydda plagg i den här kampanjen, säger Louise Kihlberg, marknadschef på Bibliotekstan.

Butikens interiör skapas av Brandstationen och i butiken kommer även Pom & Flora husera med ett pop up-café. Under Library of Fashion kommer även Absolut Art att lansera två nya konstnärer.

Plaggen från Rodebjer, Marimekko, Filippa K och Hope kommer att auktioneras ut den 29 mars, men kommer att visas i butiken under hela veckan.

Läs mer om Library of Fashion hos våra vänner på Elle.se >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:44