Hoppa till innehåll

10 hetaste festerna och visningarna på Stockholms modevecka

Joakim Almén

Alex och Sigge på catwalken, CMMN SWDNs pop up-butik och superexklusiva tillställningar. Vi har valt ut tio höjdpunkter från modeveckan.

Modeveckan i Stockholm är över för i år. Vi listar årets tio främsta händelser.

Whyred Man

En av modeveckans givna höjdpunkter. Med stark energi imponerade Whyred med en ungdomlig mix av rock, surf och skate. Med attityd och utmärkt modellcasting lämnade man visningen med en känsla att man vill vara en av killarna på catwalken.

Whyred Man - modeveckan 2016

CMMN SWDNs smarta pop up-butik

Märket har visat upp sig flertalet gånger på Londons modevecka. Under modeveckan i Stockholm passade man på att öppna en pop up-butik. Har du missat? Misströsta inte, butiken ligger på Smålandsgatan 20 och har öppet fram tills lördag klockan 16.

CMMN SWDN öppnade en pop up-butik under modeveckan.
CMMN SWDN öppnade en pop up-butik under modeveckan.

ELLEs designerdrink

Exklusiva tillställningar fanns det gott om i år. Trevligt värre var det när ELLE bjöd in till sin årliga, exklusiva, designerdrink på terassen ovanpå Aller-huset. De utvalda gästerna bjöds på kall champagne från Alexandre Bonnet, ljus öl från Kronenbourg 1664 och goda Famous grouse-drinkar. Och kanske viktigast: den populära korvgubben från tidigare år var som vanligt på plats.

Jonas Bladmo och Christoffer Insulander på ELLEs designerdrink. Jonas Bladmo och Christoffer Insulander på ELLEs designerdrink. FOTO: EMMA SVENSSON/STUDIO EMMA SVENSSON
Jonas Bladmo och Christoffer Insulander på ELLEs designerdrink. Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson.

Dailyroutine – årets nykomling

Tidigare Tiger of Sweden-designern Christian Lippich märkesdebut. Vi fick se en tuff kollektion med attityd. Cafés modechef Daniel Lindström imponerades av kostymerna: ”Det är sådär man vill att killar ska bära kostym” löd omdömet.

Dailyroutine
Dailyroutine imponerade med en kollektion fylld av attityd.

Lexingtons vita linnekostym

En såhär snygg vit linnekostym får oss att vilja krama ut de sista veckorna av någorlunda värme ytterligare. Man blir sugen att bära ljusa kostymer när man ser det här. Vi längtar redan tills mer permanent varma tider!

Lexington modevecka 2016 - linnekostym

Diana Orvings dansuppvisning

Diana Orvings kollektion framfördes som en dansuppvisning. Mäktigt. Vackert. En så stark insats går inte att lämna utanför en sån här lista. Inte ens när det handlar om herrmode. Enligt Cafés modechef Daniel Lindström grät folk efter visningen för att det var så vackert. Bara en sån sak.

Diana Orvings visning framfördes som en dansuppvisning.
Diana Orvings visning framfördes som en dansuppvisning – något utöver det vanliga.

J.Lindebergs exklusiva modemiddag

Årets modevecka bjöd, som sagt, på flera superexklusiva tillställningar. J.Lindebergs middag på Skridskopaviljongen på Skeppsholmen var en sådan. Ett 40-tal gäster var inbjudna för lanseringen av J.Lindebergs kommunikationskoncept The Bridge Series. Under middagen pratade även Johan Lindeberg, som sedan början av 2016 är tillbaka som kreativ konsult på J.Lindeberg, om framtidsvisioner för varumärket.

Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson
Robert Berggren, Daniel Lindström, Frederik Andersen, Claes Juhlin på J.Lindebergs modemiddag. Foto: Emma Svensson/Studio Emma Svensson

Alex och Sigge på catwalken

Daisy Grace var modeveckans medialt mest uppmärksammade visning efter att Alex och Sigge debuterade på catwalken tillsammans med supermodellen Caroline Winberg. Kul? Väldigt! Förvånande? Egentligen inte. Bakom Daisy Grace står nämligen Amanda Schulman och Hannah Widell.

Alex och Sigge på catwalken på Daisy Grace visning.
Alex och Sigge på catwalken. Foto: Daniel Lindström.

L’Homme Rouge debutvisning

Göteborgsmärket stod för en mycket väl genomförd debutvisning på modeveckan. L’Homme Rouge satsar på nutida tolkningar av klassiska herrkläder. Kollektionen genomsyrades av plagg som känns stilrena och moderna. Uppklätt, yes. Men ändå plagg som fungerar att bära till vardags. Rocken nedanför är ett utsökt exempel.

L'Homme Rouge - modeveckan 2016
L’Homme Rouge imponerade med stilrent moderna plagg.

Rodebjers exklusiva middag 

Ni börjar känna igen årets modeveckatema nu: exklusiva tillställningar. Rodebjer stod utan tvekan för en av dem. Det räcker med att titta på bilden.

Exklusiv middag när Rodebjer höll hemlig visning.
Exklusiv middagsmiljö när Rodebjer höll hemlig visning.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.