Annons

Apple gör din iPhone långsammare när du uppdaterar iOS

Vi har alltid misstänkt det, men nu är det bekräftat: Apple gör din iPhone långsammare när du uppdaterar!

Joel Linde
Foto Unsplash
Apple gör din iPhone långsammare när du uppdaterar iOS

Alla som har en iPhone har förmodligen lagt märke till att det känns som att den blir långsammare efter nya systemuppdateringar. Det har skrivits och gissats och spekulerats i ärendet men ingenting har kunnat säkerställas. Förrän nu!

Annons

I en stor studie har forskare på teknologiföretaget Primate Labs analyserat tusentals iPhones och upptäckt exakt vad det är som händer med din telefon när du uppdaterar den, skriver The Verge.

Gilla Cafe.se på Facebook

De har bland annat upptäckt att iPhone 6S dippar ordentligt i prestanda fyra gånger från att den uppdaterats till iOS 10.2.1 och framåt. Men det verkar finnas en anledning.

Studien fann att telefonens processor får mindre kraft från batteriet om batteriet börjar bli slitet, eftersom att batteriet annars hade tvingat oss att ladda oerhört ofta.

– Den här uppdateringen får användare att tänka ”min telefon är långsam och jag borde byta” i stället för ”min telefon är långsam så jag borde byta batteri”, skriver  Geekbench-grundaren John Poole.

I stället för att det blir uppenbart för användaren att batteriet är slitet tänker vi alltså i stället att batteriet verkar hålla okej, men att telefonen är oerhört seg.

Ett iPhone-batteri är gjort för att hålla för 500 laddningar, därefter är meningen att det ska ha kvar 80 procent av sin ursprungliga kapacitet. Så om du märker att din iPhone har blivit långsammare kan lösningen vara så enkel som att byta batteri.

Läs även om dessa bra uppdateringar till Apple iOS 11 – och se alla nya emojis som medföljde!

Annons

Dela (47)
Tweeta

Annons


Laddar