6 riktigt bra nya funktioner du kommer använda i nya iOS 11

Apples nya operativsystem har precis rullats ut. Vi har testat det och kommit fram till att dessa nya funktioner är riktigt användbara!

Joel Linde  |  Publicerad 2017-09-22 17:04  |  Lästid: 2 minuter

Apple presenterade nyligen sina nya telefoner, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X, men samtidigt fick vi också veta att ett nytt operativsystem är på väg.

Och för ett par dagar sedan kom det. Apple iOS 11 erbjuder flera helt nya funktioner, och här är de allra bästa av dem som vi vet kommer bli användbara.

1. Rita på skärmbilder

Vi gör det i Snapchat och Instagram, men nu kan du göra det direkt i telefonen utan att öppna någon annan app. Rita på bilden och när du klickar ”klar” kan du välja om skärmbilden ska sparas eller slängas efter att den skickats iväg – så slipper du massa random skärmbilder i din bildström!

2. Dela allt möjligt i iMessage

Du kan dela din profil i olika appar, skicka dina låtfynd från Shazam eller dela låtar från Spotify direkt i en iMessage-konversation. Mycket smidigare än att först öppna appen!

3. Anpassa tangentbordet

Håller du mobilen med en hand kan du anpassa tangentbordet för att hamna mer åt sidan – så du lättare kommer åt alla bokstäver!

4. Dela WiFi som sms

Vem orkar koppla upp sig på kompisens WiFi om det innebär att krypa in under sängen och andas in tre månaders damm? Nu kan du skicka över lösenordet direkt via telefonen om du är uppkopplad på ett närverk som din kompis vill komma åt.

5. Radera appar som inte används automatiskt

Appar som glöms bort kan raderas automatiskt. Inga dokument eller data från appen försvinner, och vill du använda den igen senare så återställs den precis som den var innan.

6. QR-läsare direkt i kameran

Ingen bryr sig tillräckligt mycket om QR-koder för att ladda ner specifika appar för att använda dem, men nu kan din kamera läsa av koderna direkt. Helt klart användbart!

Här hittar du alla funktioner i Apples nya telefoner iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar