Hoppa till innehåll

Lewis Hamilton producerar F1-film med Brad Pitt i huvudrollen

Björn Carlsson

Dokumentärserien “Drive to survive” från Netflix gjorde under för sportens popularitet. Nu är datum spikat för när Formel 1-bilarna tar nästa steg och rejsar upp på vita duken.

De senaste åren har Formel 1 fått ett rejält intressemässigt uppsving. Oavsett i vilket socialt umgänge du befinner dig finns idag risken, eller chansen, att du hör någon stå och dividera om huruvida Lewis Hamilton eller Max Verstappen är världens bästa förare. Helt plötsligt är det tydligen som sportintresserad obligatoriskt att välja ett favoritstall mellan Ferrari och Mclaren och det var långt ifrån bara motorintresserade som bänkade sig framför “Drive to survive” på Netflix. Under en period kunde du knappt springa inom affären för att köpa en liter mjölk utan att kassörskan började prata chikaner och depåstopp.

Men lagom till att den allra största hypen lagt sig en smula verkar det nu bli dags för en ny adrenalininjektion rakt in i varenda kotte som har minsta lilla latenta bilintresse. En av sportens giganter, ovan nämnde Lewis Hamilton, är nämligen med och producerar en ny Hollywoodfilm som skildrar Formel 1-världen inifrån. Filmen, som ännu inte har en officiell titel, har bland annat filmats på plats under flera av det gångna årets Grand Prix-tävlingar och väntas sätta en ny standard för hur en Hollywoodproduktion kan samverka med idrottsvärlden.

Brad Pitt och Lewis Hamilton med Tim Cook nyfiket kikandes över axeln. Foto: Getty Images

Huvudrollsinnehavaren Brad Pitt har även han varit på plats vid flertalet F1-tävlingar och filmat scener, något som kommer fortgå hela året med planerade filmningar vid t.ex. Silverstone och säsongsavslutningen i Abu Dhabi. Bakom kameran hittar vi Joseph Kosinski som inte är främmande för att fånga extremt snabba fordon på film efter sitt arbete med den senaste Top Gun-filmen och som om inte det var nog får Lewis Hamilton sällskap i producentstolen av Jerry Bruckheimer. Vi får väl hoppas på att det blir en så unik filmupplevelse som PR-maskineriet vill få det att låta och för de som tänker hänga på låset när den går upp på bio kan jag tipsa om att ringa in 25 juni 2025 i kalendern.

Credits
Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.