Louis Vuitton återinviger sin allra första butik från 1854 – och den är svincool

År 1854 slogs portarna upp för Louis Vuittons första butik. Nu, mer än ett och ett halvt sekel senare, återvänder det världshyllade varumärket till den plats i Paris där allt en gång började.

Marlon Appelgren  |  Publicerad 2017-10-03 11:44  |  Lästid: 2 minuter

Imorgon öppnas dörrarna till en ikonisk plats, inte bara för ett av världens största modemärken utan också för modevärlden i stort. Det är Louis Vuitton som efter mer än 150 år tar sig tillbaka till den mark där en ung Louis Vuitton år 1854 slog upp portarna till den första Louis Vuitton-butiken.

Och det är en riktigt påkostad fasad som sticker ut i stadsbilden.

Platsen har alltid haft en symbolisk betydelse för Louis Vuitton då Place Vendôme utstrålar 1600-talets byggnadskonst.

”Likt Versailles förkroppsligar Place Vendôme den elegans och hängivenhet som Louis Vuitton alltid stått för i sitt modeskapande.” skriver de själva i ett pressmeddelande.

Cafés modechef Daniel Lindström var i Paris i helgen och såg den nygamla butiken på plats.

– Detta är spektakulärt. Hela platsen Place Vendôme är helt otrolig med mycket fina byggnader. Det hela kommer inte bara bli ett otroligt ställe att se på kläder utan även bli som en turistattraktion för Paris då det är guld överallt och sensationella konstverk som finns att se på, säger Daniel.

Ska du på besök i Paris är det adressen 2 Place Vendôme du ska besöka för att beskåda både fasad och butiken på egen hand.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar