Hoppa till innehåll

5 höjdpunkter från Paris modevecka

Pharrell Williams med cowboyhatt på front row under Paris modevecka 2024, samt vinterjackor från Hèrmes.

Pharrell Williams cowboymode och slipsens comeback var några av grejerna som stack under Paris herrmodevecka 2024.

Igår avslutades Paris herrmodevecka och Café var på plats. Vi har sett mängder av visningar och presentationer av kommande höstkollektioner. Här listar vi fem minnesvärda händelser från veckan.

1. Hermès lyxiga skinnplagg

Tycker du att den här kalla och långa vintern är jobbig? Drömmer du om att hålla sig riktigt varm och snygg i fortsättningen? Grattis, då är den nya Hermès-kollektionen något för dig. Långa, lyxiga och supervarma fårskinnsjackor och rockar är nämligen det som gäller. Eftersom dessa plagg kommer ut först nästa höst kan du börja spara redan nu.

Foto: Hermès

2. Levi’s samarbeten 2024

Gillar du denim i allmänhet och Levi’s i synnerhet har du ett toppenår att se fram emot. Den amerikanska jeansjätten presenterade alla sina limiterade designsamarbeten för 2024 i ett showroom i Marais under veckan. Pressen fick ej ta bilder men vi kan lova mängder av grymma produkter som kommer ut under året. Det första samarbetet, med japanska Beams, är redan ute och innehåller vida byxor och jackor.

Foto: Levi’s

3. Norman Reedus på catwalken

Den amerikanske The Walking Dead-skådisen Norman Reedus är kanske inte den första man tänker på som modell på catwalken för ett modehus. Men den japanske designern Yohji Yamamoto tänker annorlunda och castar ofta karaktärer till sina visningar. Norman Reedus, 55, gjorde sig alldeles utmärkt som modell och passade i Yamamotos asymmetriska kreationer.

Foto: Yohji Yamamoto

4. Pharrell Williams på front row

Kungen av Paris modevecka – Pharrell Williams – syntes överallt. Han inledde med sin egen Vilda Västern-visning för Louis Vuitton på måndagen men gick sedan själv med familjen på flera andra shower, bland annat Dior och Kenzo. Alltid med cowboyhatt och boots.

Foto: Kenzo

5. Slipsens comeback

Redan i Milano veckan innan gjorde Prada ett stort statement genom att visa slipsar på en kontorsinredd catwalk. Denna klassiska accessoar gör nu, efter många år i dvala, en storstilad comeback. Vi såg slipsar hos Valentino, Hermés, Paul Smith och inte minst Tiger of Sweden.

Foto: Tiger of Sweden


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.