Hoppa till innehåll

Så var Pharrell Williams debut som Louis Vuittons chefsdesigner: ”Aldrig sett så mycket kändisar”

Louis Vuittons visning under Paris modevecka 2023.
Joakim Almén

Cafés modechef Daniel Lindström har varit på otaliga modevisningar under sin karriär. Gårdagens visning i Paris – Pharrell Williams första som chefsdesigner för det franska lyxmodemärket Louis Vuitton – rankar han som den största han varit på.

Igår inleddes modeveckan i Paris med en extremt påkostad och spektakulär produktion signerad lyxvarumärket Louis Vuitton, den första med hiphopartisten Pharrell Williams som chefsdesigner. På front row på den avspärrade bron Pont Neuf satt kändisar som Beyoncé, Jay-Z, Kim Kardashian, Jared Leto, LeBron James och Rihanna för att se i vilken riktning Pharrell skulle föra ett av världens största modemärken med 2024 års vår- och sommarkollektion.

Den guldmålade Pont Neuf-bron.

Café ringde upp en euforisk Daniel Lindström som var på plats under Louis Vuittons visning i Paris – en visning som han rankar som den största och mäktigaste modevisningen som någonsin gjorts.

Du skrev på din Instagram att Louis Vuittons visning var en ”monumental produktion” du aldrig sett tidigare?

”Jag tror att det här kan ha varit den största modevisningen som någonsin gjort, det var den största jag varit på ur ett produktionsperspektiv. Det här har inte gjorts tidigare. Fendi har haft en visning på kinesiska muren och det har varit några Chanel-grejer som varit stora – men inget som toppar det här. Louis Vuitton hade målat Paris äldsta bro Pont Neuf i guld och stängt av flera kvarter på båda sidorna av bron. Att stänga av flera kvarter mitt under turisthögsäsong i Paris fattar man ju inte hur det är möjligt. Jag tror man kommer att prata om före och efter den här visningen. Det här var starten på herrmodeveckan i Paris och ingen kommer att kunna nå upp till den här nivån, allt kommer att hamna i skuggan av det här.”

Berätta om upplevelsen.

”Alla gäster fick gå ombord på båtar några kvarter bort från Pont Neuf. Sen skjutsades vi till visningen på Pont Neuf. Det var så sjukt kändistätt, jag tror jag aldrig sett så många kändisar på front row i mitt liv. Det var nästan som att själva kläderna blev underordnat allt det andra, för det var ett enormt spektakel. Det var lite ’nyp mig i armen’-läge på allt igår.”

Vilka kändisar var där?

”Man bara ’okej, där står Tyler The Creator’ och det kändes stort. Men det var ju ingenting, för lite längre bort från honom stod Jay-Z, Beyoncé, Rihanna, A$AP Rocky, LeBron James och Kim Kardashian. Det var helt sjukt!”

Ett urval av superkändisarna som var på plats under Louis Vuittons modevisning i Paris

Hur var själva visningen?

”Man kunde ungefär lista ut vad som skulle komma ut på catwalken, det var inget nytt i sig. Det var uppdaterade versioner och Pharrell jobbade mycket med Louis Vuittons rutmönster. Det var en mix av skräddat, sport och streetwear.”

Det var Pharrell Williams första visning som chefsdesigner. I vilken riktning tar han Louis Vuitton?

”När Louis Vuitton anställde Virgil Abloh gjorde man något nytt, då anställde man för första gången en icke-designer. Visst, han var en designer men inte en modedesigner som Marc Jacobs. Det blev mer produkt- och kändisfokuserat. Det blev en sån enorm kommersiell succé md Virgil, så att utse Pharrell till efterträdare är att röra sig i samma värld som Abloh. Innan Virgil var Louis Vuitton ett lyxvarumärke för en äldre publik. Virgil lyckades attrahera en yngre konsument, även om det fortfarande är väldigt dyrt så lyckades han med det. Det är därför man anställt Pharrell för att få den den här populärkulturella förankringen som han har från musiken.

Hur tror du det att det kommer att gå med Pharrell Williams vid rodret?

”Det kommer att bli en jättesuccé kommersiellt, det kände man igår. Folk kommer vilja ha det här och köpa det här. Med den här paketeringen som de gjorde igår blev det en megasuccé.”

Du har sett mängder av visningar genom åren, hur högt rankar du den här?

”Rent produktions- och upplevelsemässigt är det nummer ett utan tvekan. Jag var på Virgil Ablohs första visning och den var känslosam för han och Kanye West grät och i såhär i efterhand, med tanke på att Virgil gått bort, så var det stort. Men som produktion betraktad och det faktum att de spärrade av Pont Neuf, det har jag aldrig varit med om det tidigare – och då har jag ändå varit på Louis Vuittons visningar sedan början av 2000-talet. Det var once in a lifetime, jag känner mig tacksam för att jag fick vara där.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.