Hoppa till innehåll

Love Antell: LSD funkar inte – det vet vi ju

Markus Thunberg

Love Antell spelar gratis i Stockholm i helgen. För Café sammanfattar han sommarens stora samtalsämnen som Socialdemokraternas flyktingsvek, Pokémon Go, poké och att skriva RIP på Instagram när en kändis dör.

love2
Love Antell är första artist ut på Pop house live på Djurgården i Stockholm, han spelar 26 augusti. Foto: Pressbild

Så då var man tillbaka efter semestern. Skönt, enligt vissa. Svårt att komma in i det och mycket att plugga in, enligt många fler. Artisten Love Antell tillhör de svenskar som jobbat i sommar, tillsammans med bland andra Dregen har han åkt runt på en packmoppe i Värmland och Dalsland och spelat på ställen som Nyeds Hembygdsgård i Molkom och Krokstad Herrgård i Säffle.

– Vi spelade i Sveriges största lada till exempel, och hela turnén var väldigt speciell eftersom vi åkte 75 mil på moppe och fick så ont i röven.

På fredag gör han en gratiskonsert på Pop house live, höstsatsningen på svensk livemusik vid Abbamuseet på Djurgården i Stockholm. Café bad Love – eftersom han ger ett så påläst intryck och faktiskt har jobbat i sommar – att uppdatera oss om samtalsämnena i juni juli och augusti.

– Åh vad svårt! Jag har bott i en kappsäck hela sommaren, varit med familjen, haft semester i Finland och Norge och utnyttjat välfärdssamhällets lyx med att vara föräldraledig. Egentligen har jag varit väldigt djupt i bubblan, men vi gör ett försök!

Vad sysslar socialdemokraterna med egentligen. Hårdare asyllagar och tankar på att förbjuda tiggeri, vilka ska man rösta på nu om man vill verka human?

– Fy fan, det är väl bara Vänsterparitet kvar, alla andra kör SD:s politik. Det är klart att länder alltid haft restriktioner kring migration men att göra dem hårdare i dessa tider av ekonomisk kris är inte rätt väg.

poke
Bild från Hawaii Poké i Stockholm.

Poké, den hawaiianska råa fisksalladen, smakar det gott eller är det bara nåt trams förtiplusmän försöker hålla sig unga med?

– Asså jag vet inte. Vad som än vidgar våra vyer är väl bara bra. LSD funkar inte vet vi ju, i längden i vilket fall, så varför inte?

Tv-serien Stranger Things var antingen sjukt snygg och fascinerande retrocool eller tråkig och osannolik?

– Den hade allt! Steven Spielberg är på tapeten här hemma eftersom vi har en femåring, vi såg nyligen Gremlings. Och vi lever i en otroligt sentimental tid och jag tycker om den där åldern runt 11-12 när allt är så oförstört. Innan sex kommer in i bilden. Stranger Things var verkligen upplyftande.

Bloggaren Den Lilla Oron har helt rätt i sin tro att Way out west inte kommer ha några band nästa år, besökarna kommer samlas för att plantera skog, dricka havremjölk och titta på när Clara Henry har mens, eller?

– Han Jan Marcus Berggren verkar vara en 22-årig gnällgubbe. Jag såg Clara Henry på Way out west och hon var väldigt bra, man ska hylla Clara Henry för hon lyfter jättebra frågor. Näst på tur står väl att någon lyfter frågan om klimakteriet. Men jag har ju också varit en 22-årig gnällgubbe.

Pappafeminismen, att män blir feminister först efter att de får en dotter, är antingen bra eller jättedålig?

– Jag hoppas att de varit feminister tidigare, men vissa vaknar upp sent. Att få barn är djupt och personligt men många verkar få ett uppvaknande kring olika människors lika värde.

Det ÄR sjukt att vi svenskar vet mer om Donald Trumps åsikter om invandring än om Stefan Löfvens, eller?

– Det är synd att Stefan Löfven inte är profilerad i invandringsfrågan. Men jag skulle aldrig vilja syssla med politik och tvingas ta beslut som går emot min egen övertygelse, det tror jag han måste. Donald Trump däremot, han står ju för det där.

Magnus Uggla tog med sitt sommarprogram i P1 en gång för alla död på rest in peace-hysterin i sociala medier när kända människor dör. Nu kommer ingen våga skriva RIP utan att känna sig som en hyllningsgam?

– Jag hörde inte hans sommarprogram, men jag tror att alla vill vara en del av något större och det är svårt att hitta. Då blir det ett RIP på Instagram. Jag tycker inte man ska vara så negativ kring det, även om jag inte själv skriver det så ofta. Jag har bara gjort det en gång, när jag fick höra att Prince gått bort och stod på Prince Street i London.

Det är en befängd idé att Norrland skulle bryta sig ut från resten av Sverige eftersom de ”bara ger och ger och aldrig får något tillbaka från storstäderna”. Osolidariskt av personer norr om Dalälven, till och med?

– Norrland har alltid kolonialiserats av, vad säger man, Svealand och Götaland. De har rätt. Po Tidholm kan få bli hertigen av Lappland eller någonting.

Pokémon Go var inte något för vuxna när allt kom omkring?

– Nä, det är för barn. Vi skojade om det där på Packmoppeturnén och kallade den Pokemonturnén – att vi var vilse i skogen ungefär som jag föreställer mig att man är om man är ute och letar pokémon.

Höll på att glömma, när får vi höra ny musik från dig?

– Det finns en plan, men den ändras när livet vill något annat. I vår kommer det något hoppas jag.

Till sist, vilket blir ditt favoritplagg i höst?

– Höstjackan eftersom den är snyggare än vårjackan. Det är mocka i stället för tyg och man kan ha parkas. Höstmodet är det bästa, det är därför brittiska popband ser så bra ut. Eftersom det alltid är höst där.

Love Antell spelar 26 augusti på Pop house live. Andra artister på Pop house live, som lovar gratis svensk musik varje fredag hela hösten:

2 september: Buster Moe

9 september: Maria Hazell

16 september: Moment

23 september: Good Harvest

Fler bokningar tillkommer, kolla Pop House Facebooksida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.