Love Antell släpper sitt första soloalbum på nästan tio år

Den forne Florence Valentin-sångaren Love Antell har inte släppt något eget soloalbum sedan 2015. I höst är han dock tillbaka och först ut från albumet är singeln ”Nån därute”.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2024-04-03 16:11  |  Lästid: < 1 minuter

Den 5 april släpps den första singeln från albumet ”Dom nya tornen”. Café har fått tjuvlyssna och det bjuds på välskriven, iakttagande Stockholmspop med ett melankoliskt stråk. Inte helt obekant för fans vare sig Florence Valentin eller Antell med andra ord. Sångaren själv berättar om ursprunget till låten på ett mycket Love Antellskt sätt.

”Jag bor på en gata bredvid en stor konsertarena, och nån dag varje vecka passerar det horder av folk utanför mitt köksfönster som ska på nåt gig. Så jag har börjat en gissningslek; om jag genom att betrakta deras klädstil, ålder och annat kan gissa vad det kan vara dom ska kolla på. Och så rör det sig det en massa andra på gatan också såklart.”

Sedan Love Antell slog igenom med indiepoppiga Florence Valentin 2003 har han plockat hem ett gäng priser, både för bandets räkning och som soloartist. Han hittade dock publik på extra bred front efter sin medverkan i Så mycket bättre 2014.

Den senaste singeln är producerad av Per Hägglund, som tidigare spelat med Imperiet och skrivit låtar till ett flertal av Thåströms soloalbum, vilket helt man helt klart kan höra spår av även på ”Nån därute”. Ett album att se fram emot, med andra ord.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-04-04 17:18