Louis Vuitton hyllar fotboll, rugby och segling – med historiskt pokalmöte

Tre väskor, tre pokaler och ett historiskt möte. Louis Vuitton samlar för första gången 2018 FIFA World Cup, Webb Ellis Cup och America´s Cup prispokaler på ett och samma ställe. 

 |  Publicerad 2016-02-04 14:59  |  Lästid: 2 minuter
webbelliscup
2018 FIFA World Cup i Louis Vuitton-”trophy case”.

Utställningen ”Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton” har pågått sedan 4 december och visar upp märkets resa från 1854 till i dag. Snart får utställningen ett tillskott av tre av världens mest legendariska prispokaler – 2018 FIFA World Cup, Webb Ellis Cup (rugby) och America’s Cup (segling). Pokalerna finns på plats den 6 och 7 februari och det är den första gången som de kommer att finnas på samma plats samtidigt. De kommer även att ställas ut tillsammans med Louis Vuittons specialgjorde väskor, eller ”trophy cases” som de kallas, som pokalerna förvaras i när de transporteras.

Väskorna är i typisk Louis Vuitton-anda med detaljer i mässing och den ikoniska monogramcanvasen och gjordes i modehusets workshop i Asnières. Prispokalerna måste förvaras i bästa möjliga skick för att inte skadas när de transporteras mellan mästerskapen till olika länder. Som tur är, för pokalernas ägare, har Louis Vuitton sedan första start skapat väskor för transport av värdefulla ägodelar.

”Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton”-utställning pågår fram till den 21 februari på Grand Palais i Paris och den är gratis.

Rugbytrofé
Webb Ellis Cup tillsammans med sin Louis Vuitton-väska.
Americacup
americacup2
Louis Vuitton-väska som är specialgjord för att transportera America’s Cup.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-27 10:05