Hoppa till innehåll

Lyxiga gaminglurarna får ny, stilren design

Nu byter de här omskrivna hörlurarna look, lagom till sommaren. Frågan är om den höga prislappen är motiverad?

2022 lanserades Actis Nova Pro-serien som ett lyxigt alternativ för gamers i behov av riktigt bra hörlurar. Det som recensenterna lyfte vid releasen var hur otroligt hög ljudkvalitet lurarna bjöd på, trots det faktum att de är trådlösa. Flera kritiker gick till och med så långt som att utse dem till de absolut bästa trådlösa gaminglurarna på marknaden.

Nu uppdateras lurarna två år senare med en ny helvit design. Tekniskt verkar de inte ha uppgraderats, utan det rör sig framförallt om en kosmetisk uppdatering. Det ska dock sägas att oavsett så rör sig Actis Nova Pro fortfarande i det absoluta toppskiktet inom trådlösa lurar. Såväl musik som gaming och filmer levererar dynamiskt ljud och de sitter riktigt bekvämt på huvudet och över öronen. Kuddarna är verkligen jättemjuka. Många andra modeller kräver att man då och då rättar till dem, men det problemet upplever jag inte med Actis Nova Pro. De sitter där de ska, även efter längre sessioner.

Ett stort plus tilldelas det utbytbara batteriet. Det ingår två batterier, så ett kan hela tiden laddas samtidigt som du använder hörlurarna. Detta eliminerar den irriterande väntan vi alla tvingats stå ut med några gånger när vi glömt ladda. Dessutom är batteritiden generös och bjuder på cirka tre timmars användande efter bara femton minuter laddning. En full laddning ger cirka 20 timmars lyssnande/spelande.

Det rekommenderade priset på den svenska marknaden kan dock få en del att rygga, då den nya vita versionen här går loss på 4199 kronor. För den summan ska dock sägas att man får ett par mycket påkostade hörlurar som passar bra till mycket mer än gaming, där varje komponent osar kvalitet. Så finns budgeten? Då behöver man inte leta längre.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.