Hoppa till innehåll

Så bra är Sonos nya premiumhörlurar Ace

Vi har testat ljudjättens första over ear-lurar.

Amerikanska ljudjätten Sonos har länge varit go to-valet för medvetna techkonsumenter på jakt efter trådlöst hemmaljudsystem. Förslag om att bredda produktportföljen till något annat än slicka streaminghögtalare har konsekvent skjutits ner i 20 år, men nu är det annat ljud i skällan. Med saftigt prissatta premiumlurarna Ace debuterar Sonos i det svårt konkurrensutsatta hörlurssegmentet – och de gör det med synnerligen gott självförtroende. En självsäkerhet som, efter ett snabbtest av lurarna på redaktionen, visar sig vara befogad.

Hörlurarna, som beskrivs som Sonos mest efterfrågade lansering hittills, är utrustade med bland annat spatialt ljud, aktiv brusreducering i toppklass och ett transparentläge som släpper in omgivningen när lyssnaren så önskar. En praktisk funktion är att du enkelt kan skifta ljud från din Sonos soundbars (endast Arc, i skrivandets stund) till dina hörlurar med ett enkelt knapptryck. Perfekt om du vill fortsätta Netflix-bingandet utan att störa familjen på kvällskvisten.

Dolby Atmos-kompabiliteten bidrar till en maffig ljudbild som omsluter dig från alla håll, och den dynamiska spårningen gör att ljudet följer dina huvudrörelser och om du rör dig omkring i rummet. Den eleganta -designen sticker ut med sin slimmade profil, matta yta och huvudbygel i flexibel metall, som förstärker premiumkänslan. Passformen är bekväm, formar sig efter användarens huvud med memory foam och bidrar till en omslutande -lyssningsupplevelse. 

Ett annat skäl till att överväga köp är den generösa batteritiden och den snabba laddningen: Sonos Ace ger upp till 30 timmars lyssning på en laddning. Tre minuter i laddaren ger tre timmars extra batteritid, en snabbladdning som får anses som mer än godkänd. Väl spelat, Sonos. 

Pris: 5 490 kr.

Artikeln publicerades ursprungligen på Cafés syskonsida King.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.