Hoppa till innehåll

M.I.A lanserar foliehatt som ska ”skydda” mot 5G

Artisten m.i.a uppträder på Rosendal garden party.
Robin Åberg.

Artistens foliehattar ska skydda kundernas hjärnor mot 5G, Wi-Fi och annan strålning – men vad finns det egentligen att skydda?

I hitlåten Paper Planes från 2008 sjöng artisten M.I.A om att allt hon vill göra är att ”take your money”. Frågan är om hon kommer lyckas med det genom sitt senaste påhitt – moderiktiga foliehattar, som redan visats upp i Stockholm.

Besökare till festivalen Rosendal Garden Party kunde tidigare i sommar se den lankesisk-brittiska artisten glida upp på scen iförd silver från topp till tå. Detta var inga vanliga scenkläder utan en rustning.

En foliehatt för 100 dollar. Foto: OHMNI.

På M.I.A’s nystartade klädmärke OHMNIs hemsida går det nämligen att läsa att vi alla är inblandade i ett krig (”till och med ditt hus är ett digitalt slagfält”) och att ”den moderna riddarens rustning i den teknologiska krigsföringens tid” tydligen är foliehattar och kopparponchos.

Men för den som verkligen vill känna sig skyddad från spöken, strålning och nanopartiklar räcker det såklart inte med foliehatt. Därför ingår även sådant som kalsonger, byxor och väskor i OHMNIs första kollektion – som inte är ett skämt – och finns att köpa nu.

M.I.A visade upp sin ”skyddsklädsel” under sitt uppträdande på Stockholmsfestivalen Rosendal Garden Party tidigare i sommar. Foto: Getty Images.

Det här är inte första gången M.I.A är ute och cyklar på konspiratoriska vägar. Hon har tidigare hävdat att hon skulle ”välja döden” framför covid-vaccin. När den konspiratoriske alternativmedia-mannen Alex Jones fälldes att betala miljontals dollar för de lögner han spridit om massakern i lågstadieskolan Sandy Hook där 20 barn och 6 vuxna dog (han menade att det hela var påhittat av vapenmotståndare), twittrade M.I.A ”Om Alex Jones betalar för att ha ljugit, borde inte varje kändis som förespråkar vaccin också betala?”.

Passande nog var det just på Alex Jones kritiserade show Infowars som hon först gick ut med nyheten om att hon startat klädmärke, eller vad man ska kalla det.

Hur eller om dessa kläder verkligen fungerar som de sägs göra finns inga bevis för på märkets hemsida. Klickar man däremot på fliken ”Terms & Conditions” kan man läsa att dessa plagg inte är medicinska hjälpmedel, att de är designade för att ”potentiellt” minska exponering för elektromagnetsika fält och att om man har riktiga problem ska man kontakta professionell sjukvård.

I marknadsföringen hävdas däremot att foliehatten ger ”100% brain coverage” – men vad finns det att skydda?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.