Hoppa till innehåll

Ensam Hemma-stjärnan designar strumpor åt Happy Socks: ”Bäst med julen? Att jag är på tv hela tiden”

Macaulay Culkin i reklambild för Happy Socks
Kristofer Steneberg

Den tidigare barnskådisen, Ensam Hemma-ikonen Macaulay Culkin, kliver in som strumpdesigner för svenska Happy Socks. Men vad har han själv för relation till julen?

I år är det 29 år sedan Ensam Hemma hade premiär. Inget superjubileum kan tyckas men det hindrar inte svenska strumpjätten Happy Socks från att inleda ett samarbete med före detta barnstjärnan Macaulay Culkin, där han designat tre par juliga strumpor åt det färgglada strumpmärket.

Men hur var hans egna jular? Café fick en pratstund med honom.

Snart är det jul. Vad är dina bästa mode-hacks för en stilfull jul?

– Jag försöker hitta den fulaste tröjan som bara går. Sen köper jag matchande tröjor till alla jag känner. Därefter Happy Socks. Du kan inte göra fel med mina Happy Socks.

Beskriv din egen julstil?

– Jag gillar att vara varm därför gillar jag lager på lager så att andra kan se att jag har på mig skjorta, tröja, jacka och rock på samma gång. Halsdukar är grymma. De kommer i en miljon olika former, färger och mönster sen kan du knyta dem hur du vill. 

Hur påverkar roliga strumpor ditt humör jämfört med svarta sockor?

– Jag har alltid gillat när strumpor kommer i lite olika mönster och stilar. Normalt matchar jag mina strumpor till resten av plaggen som jag bär och vanligtvis är det en Hawaiiskjorta så en stor mängd färgvariationer gör mig både glad och väldigt väldigt moderiktig.

En julklapp du minns speciellt från din barndom?

– Ja, 1985 fick jag mitt första Nintendo och det spelet stängdes inte av alls under den första månaden. Robby the Robot däremot var en enorm besvikelse.

Vad gör dig glad?

– Katter, hundar, kaniner, mjuka kuddar, champagne, ett varmt bad, nytorkad tvätt, dubbelt toapapper, solskyddsmedel 55, cup-o-nudlar och min flickvän. I den ordningen.

Har du varit naughty eller nice i år?

– Naughty. (Lyfter långsamt mitt lillfinger mot munnen innan jag ler och vinkar).

Vad är bäst med julen?

– Den är lätt: Att jag är på tv varannan sekund. Det är en förbannelse och välsignelse. 

Slutligen: Hur undviker du vad vi i Sverige kallar för en Norén-jul?

– Jag tittar ned, vinkar med mina tår, tittar på mina strumpor och säger till mig själv att de här strumporna gjorde jag. Jag tänker att alla i Sverige borde göra sina egna strumpor. Julen är annars min tid på året. Jag blir igenkänd ungefär 10 gånger så ofta under perioden runt jul Jag vet inte varför. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.