Mäktiga motorprylar

Från Steve McQueens klassiska racerjacka till Formel 1-hjälmar i halvskala och legendariska fotoprintar. Här är tre tuffa ting med motorolja i sitt DNA. Fartfyllda printar Mannen på bilden ovan heter James Hunt och är troligen den coolaste person som någonsin funnits inom motorsporten. En tvättäkta engelsk playboy som gärna tog en cigg och öl efter […]

Publicerad 2013-08-13 13:31  | Lästid: 2 minuter | Patrik Hedlund

Från Steve McQueens klassiska racerjacka till Formel 1-hjälmar i halvskala och legendariska fotoprintar. Här är tre tuffa ting med motorolja i sitt DNA.

Fartfyllda printar
Mannen på bilden ovan heter James Hunt och är troligen den coolaste person som någonsin funnits inom motorsporten. En tvättäkta engelsk playboy som gärna tog en cigg och öl efter loppet och hade texten ”Sex, the breakfast of champions” broderat på sin overall. Han vann den otroligt rafflande (och snygga) Formel 1-säsongen 1976 och nu kan du – genom motorsport-bildbyrån Sutton Images – beställa fotoprintar från den (och de allra flesta Formel 1-säsonger) här.

Du kan med andra ord pryda väggen med en flygande Mika Häkkinen eller vara lite mer kreddig med en svartvit bild av Sveriges egna Formel 1-hjälte Ronnie Peterson. Printarna kostar från cirka 80 till 900 kronor.

Rätt retro-jacka
Från en kung av cool till en annan. Den här Porsche-jackan hedrar ikonen Steve McQueen. På Café-redaktionen råder det dock delade meningar om plagget. Utlåtandena sträcker sig från ”retroskön” till ”plastig och brackig”. Hur som helst är den utrustad med Porsche-loggan och Steve McQueens signatur.

Köp den för drygt 3 000 kronor här.

Vinnande hjälmar
Formel 1-teamet McLaren fyller 50 år och firar med att sälja teamets vinnarhjälmar i halvskala. I mixen hittar vi alltså bland annat Emerson Fittipaldis kruka från -74, vidare till tidigare nämnda James Hunt (-76) och Ayrton Sennas gula klassiker från 1991.

Hjälmarna kostar drygt 800 kronor styck här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta