Annons
Annons

Malcolm B, 23, är artist – och besatt av sneakers och jackor. Han kommer från Stockholm, slog igenom i TV4:s X Factor och släppte sitt debutalbum Tid och rum i december. För Café berättar han om sin älskade varsityjacka. 

* * *

Det är ett plagg som funkar året runt. Jag gillar varsityjackor dels för att de har en stark koppling till amerikansk pop- och sportkultur, dels för deras funktionalitet och bekvämlighet. Den som jag har på mig här är från Adidas Originals samarbete med NBA-laget Brooklyn Nets. Den här typen av jacka går att använda i stort sett året runt och till alla andra slags kläder jag tycker om. Dessutom har den mycket attityd.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Samlar man så kostar det – utrymme. Jag är närmast besatt av att samla på sneakers och jackor. Min skosamling är snart lika stor som sortimentet i (butiken) Sneakersnstuff. Jag får knappt plats med fler, trots specialbyggda garderober. Men även antalet jackor växer i snabb takt. Det är ett plagg som betyder mycket för mig, man kan säga mycket med en jacka.

Stiltips från rätt håll. Jag har alltid varit väldigt intresserad av kläder och tycker det är kul att skapa en look. Sångaren Kim Cesarion är min barndomsvän som jag brukar snappa upp ett och annat stiltips från. Nu när ni valt honom till Sveriges bäst klädda man vet jag att det är rätt kille att hämta inspiration från, haha.

Berättat för: Daniel Lindström
Foto: Johan Nilsson

Tidigare publicerad i Café nummer 12/2013.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar