Hoppa till innehåll

Gå genast hit om du letar vintagejeans eller collegejackor!

Mysig hur-en-text-blir-till-story: Jag hänger fortfarande på mitt gamla stam-LOKUS (!!!!!!!!) Mellqvist på St Eriksplan så ofta jag har möjlighet. Min kompis Isak som jobbar där började snacka kläder och hade på sig ett par UT-SÖKTA byxor – från hans kompis halvnya butik på Hantverkargatan på Kungsholmen. ”Den borde du kolla upp Johan!” Sagt och gjort. … Continued

Mysig hur-en-text-blir-till-story: Jag hänger fortfarande på mitt gamla stam-LOKUS (!!!!!!!!) Mellqvist på St Eriksplan så ofta jag har möjlighet. Min kompis Isak som jobbar där började snacka kläder och hade på sig ett par UT-SÖKTA byxor – från hans kompis halvnya butik på Hantverkargatan på Kungsholmen. ”Den borde du kolla upp Johan!” Sagt och gjort.

Studio 95 Vintage drivs av Jakob Apelian och säljer handplockad amerikansk vintage, framförallt Levi’s-jeans och collegejackor/basebolljackor/varsityjackor/lettermanjackor/David Lettermanjackor eller vad de nu kallas. Jag kastade ett par frågor i ansiktet på Jakob.

Vad är det som är så speciellt med gamla amerikanska jeans och collegejackor?

– Det finns något sentimentalt över dessa plagg! Varje enskilt plagg hos oss bär på en historia och tillåts att leva vidare hos en ny konsument. Det är snygga och stilrena plagg så det är nog ingen tillfällighet att just Levi’s 501:an ständigt håller sig kvar eller att collegejackan kommer tillbaka. Vår värld är i förändring, klimatet är i förändring så det känns även gott att man tar tillvara på de kläder som en gång i tiden var del av förändringen under 70-, 80- och 90-talet. Att de får tillåtas att vara en del av dagens förändringen också.

Hur kan skicket vara så pass bra på så gamla grejer?

– Det är det som framför allt lockar mig med detta. Kvalitéerna är oslagbara. Vi har jeans som är av 100 procent ren bomull och jackor som är av fin ull, där tillverkningen hos leverantören har legat på att skapa en så högkvalitativ produkt som möjligt. Vår strävan på Studio 95 Vintage är att kunden ska få ut maximalt av produkten dom köper och det är exakt det man får när man köper en amerikansk vintage-byxa. 

* * *

Vad är de bästa sakerna i butiken just nu?

– Omöjligt att säga, vi har för snabb omsättning, haha. Hela tidan så många snygga plagg på väg att packas upp. Vi kör på som vanligt med vårt fokus på vidare Levi’s-byxor, collegejackor, workwearplagg och mer därtill.

Ni har fortfarande ingen webbshop, VARFÖÖÖR???

– Vi har velat lite kring tanken. Under det knappa år som vi har haft öppet så har vi känt att det finns något genuint och tillfredställande i det personliga mötet mellan oss och kunderna. Dels så kan vi ge service direkt på plats, dels får konsumenten ta på och verkligen känna på kläderna. Det sociala utbytet är också väldigt viktigt och får inte glömmas bort. Men vi utesluter ingenting och kanske skaffar vi en webbshop i någon form i framtiden.

Tills vidare får man alltså pallra sitt fysiska jag till butiken på Hantverkargatan 37 i Stockholm. Gör det!

* * *

Johan Hurtig Wagrell är komiker, poddare och skribent med ett inte så hälsosamt intresse för mode i allmänhet och japanska t-shirts i synnerhet. Här skriver han om just mode – OCH OM SITT HÖGINTRESSANTA LIV!!!

Email: denjohanhurtig@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.