Hoppa till innehåll

Malmö stad bygger kopia av skatepark från Tony Hawk’s Pro Skater 2

OMslagsbild till tv-spe

I Malmö pågår ett parkbygge av sällan skådat slag då resterna av Love Park i Philadelphia återuppbyggs till en exakt kopia av föregångaren.

Det klassiska skate-spelet Tony Hawk’s Pro Skater 2 från 2000 hör alltjämt till ett av de bästa spelen som någonsin gjorts. Även om kombinationerna av tricks man kunde göra var smått overkliga, kom flera av skateparkerna man gjorde tricksen på från verkligheten.

En av dessa var JFK Plaza, mer känd som Love Park, i Philadelphia och i maj kommer du kunna skejta på denna park – i Malmö!

Ja, det är faktiskt sant. Love Park stängdes och nedmonterades 2015 men nu har alltså Malmö stad köpt in 20 ton sten, en stor lampa, kanter och soptunnor från platsen. Dessa har nu skickats över Atlanten och en exakt kopia av Love Park byggs nu upp i Malmö.

Foto: Getty Images

”Love Park i Philadephia är en av skatevärldens absolut mest heliga platser och det var en plats som alla ville åka till. När den revs 2015 kontaktade jag Philadephia om att bevara det här kulturarvet”, säger Gustav Svanborg Edén, skejtsamordnare i Malmö, till SVT.

Den 30 maj är det dags för invigning av Love Park Malmö som byggts upp bredvid Johanneskyrkan vid triangeln i centrala Malmö.

”Man kan tycka det är galet men det vi ser bakom oss är en replika av originalmaterial från Love Park gjort på centimetern, exakt enligt originalritningarna från Philadelphia”, säger Gustav Svanborg Edén.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.