Yes! Tony Hawk’s Pro Skater 1 och 2 kommer snart till PS4, Xbox One och PC

Tony Hawk's Pro Skater 1 och 2

Dags att återbesöka Venice Beach till tonerna av Rage Against The Machines ”Guerrilla Radio” i kultspelet ”Tony Hawk's Pro Skater”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-05-13 10:57  |  Lästid: < 1 minuter

Höjden av barndomsmys kunde 2001 se ut ungefär så här: En 1,5 liters Coca-Cola (absolut inte light, detta var inte light-tider), en 200 grams dill- & gräslökschipspåse, en stationär PC med tillräckligt kompetent hårdvara för att hantera en snurrande CD-ROM-skiva med Tony Hawk’s Pro Skater 2 och framförallt: en två minuter lång super-combo till tonerna av Millencolins No Cigar på den rail-tunga banan Pennsylvania.

Det går att argumentera för att det första och det andra Tony Hawk’s Pro Skater-spelen är de bästa skatespelen som någonsin gjorts (förlåt, ultrarealistiska Skate – du är god tvåa) – ja, till och med bland de bästa spelen som någonsin gjorts. På betygsamlarsajten Metacritic har det andra spelet i serien ett snittbetyg på 98 – vilket gör att det rankas som världens näst bästa spel genom tiderna tillsammans med bland andra GTA IV.

Spelserien satte skatesporten och dess frontfigur Tony Hawk på kartan och spelare världen över fick lära sig vad en Melon och en Stalefish innebar. Förutom sällsynt sprudlande spelglädje var soundtracket något som kom att utmärka spelen – förmodligen minns du skapunkarna i Goldfingers Superman från det första spelet med ett leende.

Glädjande nog släpps snart Tony Hawk's Pro Skater 1 och 2 i en uppdaterad version – en så kallad remaster – till Playstation 4, Xbox One och PC. Enligt utvecklarna på Vicarious Studios kommer de nygamla spelen att innehålla ”majoriteten” av all musik, alla spelbara karaktärer samt alla banor från originalen. Förutom uppdaterad HD-ready-grafik finns ett onlineläge och en baneditor bland nyheterna. Perfekt.

Den 4 september är det återigen dags att nöta på din Indy Nosebone när Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 släpps till Playstation 4, Xbox One och PC.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-13 11:01